Izvor: N1 Info arhiva vesti 01.02.2018

Vučić zamolio Dodika da autoritetom utiče na otvaranje mosta

N1 Info 01.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik razgovarali su u Beogradu o infrastrukturnim projektima od vitalne važnosti za povezivanje Srbije i RS. Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, u razgovoru… »

TV Most: Kamenovana kuća tašte ubijenog Olivera Ivanovića

N1 Info 01.02.2018
Muškarac srpske nacionalnosti prijavio je da su nepoznata lica polomila staklo na njegovoj kući u ulici Sutjeska u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kosovska policija. Slučaj je prijavljen sinoć, sat vremena posle ponoći, a na licu mesta, kako… »

Novi Sad proslavio 270. rođendan, delegacije iz 22 grada

N1 Info 01.02.2018
Gradonačelnik i predsednik Skupštine Grada Novog Sada, Miloš Vučević i Zdravko Jelušić proslavili su Dan Grada, 1. februar na svečanom prijemu sa delegacijama 22 grada koja su pobratimi i prijatelji Novog Sada, kao i sa predstavnicima zemalja… »

Nataša Kandić i FHP nominovani za Nobelovu nagradu za mir

N1 Info 01.02.2018
Predsednik Helsinškog komiteta u SAD kongresmen Rodžer Viker i član Doma za spoljne poslove Kongresa SAD Eliot Endžel nominovali su osnivačicu Fonda za humanitarno pravo (FHP) iz Beograda Natašu Kandić i FHP za Nobelovu nagradu za mir za 2018… »

Tači: Specijalni sud moramo da progutamo, neće biti ukinut

N1 Info 01.02.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da se neće ukinuti Specijalni sud za zločine OVK, dodajući da ne treba da se ukine. Tači je na konferenciji za novinare rekao da je to stav države Kosovo, ali da je taj sud istorijska nepravda prema Kosovu… »

Keljmendi oslobođen za ubistvo Delalića, dobio šest godina

N1 Info 01.02.2018
Osnovni sud u Prištini u četvrtak je proglasio Nasera Keljmendija krivim za neovlašćeno posedovanje narkotika u cilju distribucije, za šta ga je osudio na šest godina zatvora, dok je po svim ostalim tačkama oslobođen, uključujući i tačku za… »

Vučić: Razgovori u Zagrebu će biti teški, ali lekoviti

N1 Info 01.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da očekuje da će razgovori u Zagrebu biti komplikovani i teški, ali lekoviti i blagorodni. On je kazao da je poseta Hrvatskoj, planirana za 12. i 13. februar, dugo pripremana, kao i da razume… »

Gosti N1: Raspirivanje atmosfere straha u medijima i sudstvu

N1 Info 01.02.2018
U Srbiji je postalo popularno tužiti medije ili novinare i to je poslednjih par godina sve više izraženo, jer se naše političke elite deklarativno opredeljuju za demokratstske standarde, ali njih to ne zanima, ocenio je profesor FPN Rade Veljanovski… »

Kraljevački anesteziolog: Dva aparata hitno sklonjena

N1 Info 01.02.2018
Anesteziolozi u kraljevačkoj bolnici danas su ponovo tražili na uvid potvrdu o funkcionalnoj ispravnosti i bezbednoj upotrebi aparata koji su u upotrebi u Službi anestezije sa reanimacijom. Kažu da su dva aparata dodatno sklonjena. Anesteziolog Rade… »

Haradinaj: Specijalni sud neće biti ukinut

N1 Info 01.02.2018
Premijer Kosova Rаmuš Hаrаdinаj izjavio je dа Specijаlni sud zа zločine na Kosovu neće biti ukinut, prenela je Koha. Hаrаdinаj je zа Dojče vele rekаo dа inicijаtivа 43 poslаnikа zа ukidаnje sudа "izgledа neće biti… »