Izvor: N1 Info arhiva vesti 01.02.2018

NALED: Država nepotrebno čuva dokumentaciju na papiru

N1 Info 01.02.2018
U svetu državne institucije i privreda oko 80 odsto informacija i dalje čuvaju na papiru, a u Srbiji i više od 90 odsto, što su nepotrebni troškovi, rečeno je na skupu u Beogradu povodom početka projekta "Ka administraciji bez suvišnih papira"… »

Rasizam: Direktor Vest Hema ne želi afričke fudbalere

N1 Info 01.02.2018
Fudbalski klub Vest Hem suspendovao je svog direktora Tonija Henrija zbog rasizma, javlja BBC. Rukovodstvo kluba iz Londona optužilo je direktora za rasizam jer nije želeo da dovodi fudbalere iz Afrike i istaklo je da se to kosi sa politikom kluba koja… »

CRTA počela posmatranje izbornog procesa u Beogradu

N1 Info 01.02.2018
Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) saopštio je da njihova posmatračka misija "Građani na straži" počinje dugoročno posmatranje izbornog procesa u Beogradu, i to u svih 17 gradskih opština. Kako su naveli, 50 posmatrača… »

Alimpijević: Nismo bez šanse protiv Baskonije

N1 Info 01.02.2018
Košarkaši Crvene zvezde igraju u petak meč 21. kola Evrolige protiv Baskonije u Vitoriji, a tu utakmicu možete pratiti u direktnom prenosu na Sport Klubu 1 od 20,30. Košarkaše Crvene zvezde u četvrtak očekuje prvo let do Frankfurta, pa iz Nemačke… »

Božović: Zabraniti skup povodom godišnjice smrti Nedića

N1 Info 01.02.2018
Koalicija "Da oslobodimo Beograd" koju čine Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i Nova, zatražila je danas od policije i tužilaštva da zabrane skup povodom godišnjice smrti Milana Nedića koji je zakazan za nedelju u Beogradu i upozorila… »

Šabić: Poreska uprava će objaviti spisak poreskih dužnika

N1 Info 01.02.2018
Poreska uprava će u narednih dan ili dva objaviti spisak preduzeća, velikih poreskih dužnika, najavio je Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić nakon razgovora sa direktorkom te ustanove. Poreska uprava je pre godinu i po dana… »

Sporazum o slobodnom korišćenju ruta u jugoistočnoj Evropi

N1 Info 01.02.2018
Sporazum kontrola letenja Austrije, BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije o slobodnom korišćenju ruta u zajedničkom vazdušnom prostoru jugoistočne Evrope (SECSI FRA) počeo je da se primenjuje što će aviokompanijama omogućiti brojne uštede… »

Bitkoin u padu, gubitak u januaru - 133 milijarde dolara

N1 Info 01.02.2018
Kriptovaluta bitkoin danas je nastavila pad na najniži nivo u poslednje dve nedelje, čime je od početka januara izgubila 133 milijardi dolara tržišne vrednosti. Digitalna valuta, koja je prošle godine donela ogromne dobitke investitorima, danas je… »

SRS: U Beogradu razvijati mala i srednja preduzeća

N1 Info 01.02.2018
Srpska radikalna stranka ocenila je da Beograd treba da bude glavni pokretač razvoja srpske privrede i da u tom cilju treba razvijati mala i srednja preduzeća putem podsticajnih sredstava Grada i izjednačiti uslove za domaće i strane investitore… »

Indeks Ekonomista: Srbija u kategoriji manjkavih demokratija

N1 Info 01.02.2018
Srbija je po indeksu demokratije britanskog Ekonomista (EUI) pala za dva mesta i sada je 66. na listi od 165 zemalja i dve teritorije. U izveštaju za 2017. godinu Srbija je kao i prethodne godine svrstana u kategoriju "manjkavih demokratija" dok je u… »