Izvor: N1 Info arhiva vesti 01.02.2018

Na Sardiniji kuće za 1 evro, ali postoji kvaka

N1 Info 01.02.2018
Italijanski grad Ololai prodaje nekretnine za samo jedan evro kako bi privukao nove stanovnike. Gradić u brdovitom predelu prelepog ostrva Sardinije prodaje stotine zapuštenih i napuštenih kuća kako bi oživeo mesto čija se populacija za samo 50… »

Sud Mjanmara odbio da oslobodi dva novinara Rojtersa

N1 Info 01.02.2018
Sud Mjanmara odbio je zahtev za puštanje na slobodu uz kauciju dva novinara britanske agencije Rojters, optužena za kršenje zakona o državnim tajnama posle njihove istrage o krizi s muslimanskom manjinom Rohindža. UN, SAD i Evropska unija, veoma… »

PUPS počeo kampanju za izbore u Beogradu

N1 Info 01.02.2018
Partija ujedinjenih penzionera Srbije počela je predizbornu kampanju za izbore za Skupštinu grada Beograda, sklapanjem sporazuma sa Udruženjem penzionera Beograda. Predsednik PUPS-a Milan Krkobabić rekao je da je postignut dogovor sa "reprezentativnim… »

Memorijalni centar Holokausta oštro kritikovao sporni zakon

N1 Info 01.02.2018
Memorijalni centar Holokausta Jad Vašem u Jerusalimu oštro je odgovorio na usvajanje kontroverznog predloga zakona u Senatu Poljske kojim se predviđaju kazne za okrivljavanje Poljaka za saučesništvo u nacističkim zločinima. "Veoma je… »

Proglašene izborne liste Ne da(vi)mo Beograd i Ruske stranke

N1 Info 01.02.2018
Gradska izborna komisija jednoglasno je proglasila izbornu listu "Inicijativa Ne davimo Beograd-Žuta patka-Čiji grad, naš grad-Ksenija Radovanović" koja će na beogradskim izborima 4. marta nastupiti pod rednim brojem 12, kao i listu "Ruska… »

Mališić: Asocijacija na izbore 1996. frustrira ovu vlast

N1 Info 01.02.2018
Vesna Mališić, zamenica glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN, ocenila je u Novom danu da, kad je reč o beogradskim izborima, Beograd ima jednu asocijacija koja je za svaku vlast loša - asocijacija na lokalne izbore 1996. i 1997. godine, kad je… »

LDP: Novo lice u politici ne znači automatski nešto pogrešno

N1 Info 01.02.2018
Govoreći o listi "Novi ljudi - nova nada Beograda" sa kojom LDP izlazi na izbore u Beogradu, kandidati za odbornike Anita Mitić i Đorđo Žujović rekli su gostujući u Novom danu da su ključne vrednosti za koje se zalaže LDP da Beograd bude otvoren… »

Rusija uspešno lansirala 22 satelita

N1 Info 01.02.2018
Rusija je danas uspešno lansirala 22 satelita sa novog kosmodroma Vostočni na dalekom istoku zemlje, saopštila je ruska svemirska agencija Roskosmos. Raketa Sojuz-2 uspešno je poletela s kosmodroma Vostočni, navela je agencija i dodala da je sve… »

Boaći nije teže povređen, ali je neizvestan za CSKA

N1 Info 01.02.2018
Napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći napustio je prijateljsku utakmicu protiv Sileksa u 19. minutu sa bolnim izrazom na licu, ali povreda ipak nije ozbiljna kao što je delovalo. Prilikom jednog duela sa igračima makedonske ekipe u Antaliji centarfor… »

Likvidiran muškarac, planirao napade tokom izbora u Rusiji

N1 Info 01.02.2018
Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je da su njeni pripadnici ubili osumnjičenog pripadnika Islamske države (ID) koji je planirao terorističke napade na dan održavanja predsedničkih izbora u Rusiji. Prema navodima FSB-a, napadač se… »