Izvor: N1 Info arhiva vesti 01.02.2018

Damjanović: Zalažemo se za novu mrežu predškolskih ustanova

N1 Info 01.02.2018
Kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) za gradonačelnika Beograda Miljan Damjanović izjavio je da se SRS zalaže za novu mrežu predškolskih ustanova, kao i da deca predškolskog uzrasta pripremnu nastavu pohađaju u osnovnim školama. "Ono na čemu… »

Konkurs "Aurea 2018" za investiciju godine u Srbiji

N1 Info 01.02.2018
Poslovni portal "eKapija" raspisao je konkurs za nagradu za investiciju godine u Srbiji "Aurea 2018", koju će dodeliti desetu godinu za redom. Kompanije koje su tokom prethodne kalendarske godine započele ili realizovale inovativne/originalne… »

Danas: Matijević vraća hotel Slavija lux

N1 Info 01.02.2018
Privredni sud u Beogradu odlučio je da beogradski hotel "Slavija luks" nije mogao da bude prodat pre nego se pravosnažno utvrdi da li ima dug prema austrijskoj firmi "Fil šar" od dva miliona evra, piše list Danas. Time je ukinuto rešenje javnog… »

DJB: Omogućiti dijaspori da glasa na izborima

N1 Info 01.02.2018
Pokret Dosta je bilo pozvao je Ministarstvo spoljnih poslova da omogući dijaspori uslove za glasanje u inostranstvu na predstojećim lokalnim izborima u Boru, Beogradu i Aranđelovcu. "S obzirom na to da postoji praksa glasanja u inostranstvu na… »

CAS oslobodio 28 ruskih olimpijaca optužbi za doping!

N1 Info 01.02.2018
Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) doneo je presudu u korist 28 ruskih olimpijaca, koji su se žalili na odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) o doživotnoj suspenziji zbog sistemskog dopinga na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014… »

Trepča planira izgradnju fabrike akumulatora u Zvečanu

N1 Info 01.02.2018
Rudarsko-metalurško hemijski kombinat (RMH) Trepča a.d. objavio je javni poziv za izradu Studije opravdanosti sa idejnim projektom za izgradnju fabrike starter akumulatora u kompleksu tog kombinata u Zvečanu. Za izgradnju fabrike starter akumulatora… »

Dajana Lejn i Greg Kinir u šestoj sezoni "House of cards"

N1 Info 01.02.2018
Američki glumci Dajana Lejn i Greg Kinir pridružiće se snimanju poslednje sezone popularne serije "House of cards", saopštila je kompanija Netfliks. Oni će igrati blizance u poslednjoj šestoj sezoni, čije je snimanje nastavljeno u sredu, navodi… »

Usvojene izmene zakona o Institutu pamćenja naroda

N1 Info 01.02.2018
Gornji dom poljskog parlamenta usvojio je izmene zakona kojima se skida odgovornost Poljske i Poljaka za saučesništvo u nacističkim zločinima tokom Drugog svetskog rata i kojim će se javno pominjanje da su neki Poljaci učestvovali u Holokaustu i… »

Tereza Mej: Građani EU neće imati ista prava nakon Bregzita

N1 Info 01.02.2018
Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da građani EU koji dođu u Veliku Britaniju tokom tranzicionog perioda nakon Bregzita neće imati ista prava da ostanu u toj zemlji kao oni koji su došli ranije. Mej, koja se trenutno nalazi u poseti Kini… »

Više od 80 osoba nestalo u nesreći trajekta

N1 Info 01.02.2018
Više od 80 osoba nestalo je u nesreći trajekta pre dve nedelje u blizini arhipelaga Kiribati u centralnom delu Tihog okeana, javio je novozelandski radio i dodao da je na brodu bilo mnogo dece. Samo sedam osoba je preživelo nesreću, među kojima jedna… »