Izvor: N1 Info arhiva vesti 01.02.2018

Đurić: Srbija nastavlja da vodi svoju istragu

N1 Info 01.02.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Priština Beogradu nije dostavila nikave nove informacije o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Izvor: Tanjug "Voleo bih kada bi nam prištinske institucije… »

"Šta radite bre" pozvali Beograđane da ne plate taksu za RTS

N1 Info 01.02.2018
Grupa građana "Šta radite bre - Marko Bastać" pozvala je Beograđane da za januar ne plate taksu za emitovanje programa Radio-televizije Srbije (RTS). Nosilac liste "Šta radite bre" Marko Bastać je na konferenciji za novinare ispred zgrade RTS-a… »

DSS: Gradonačelnik i odbornici da se biraju po imenu

N1 Info 01.02.2018
Neophodno je promeniti izborno zakonodavstvo kako bi se omogućilo građanima Beograda da biraju gradonačelnika i odbornike po imenu i prezimenu, rekao je predsednik Demokatske stranke Srbije, Miloš Jovanović, napominjući da je to najbolja mera u… »

Lovokradice otrovale četiri slona u Zimbabveu

N1 Info 01.02.2018
Lovokradice su otrovale cijanidom izvor vode i ubile četiri slona u nacionalnom parku u Zimbabveu, saopštili su zvaničnici. Nacionalni parkovi Zimbabvea saopštili su da su slonovi pronađeni 25. januara u parku Hvange i da na njima nije bilo… »

Jubilej instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje"

N1 Info 01.02.2018
Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" obeležio je četiri decenije rada, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić tom prilikom poručio je da će država nastaviti da ulaže u zdravstvo i da će se ispuniti zahteve za izgradnju nove zgrade… »

Bivši katalonski zvaničnici u pritvoru podneli tužbu telu UN

N1 Info 01.02.2018
Tri člana smenjene katalonske vlade koja su u pritvoru u Španiji, podneli su tužbu radnoj grupi UN o proizvoljnom pritvaranju, saopštili su njihovi advokati u Londonu. "Njihov pritvor u Španiji predstavlja kršenje ljudskih prava i ima za cilj da im… »

Portparolki Navaljnog pet dana zatvora

N1 Info 01.02.2018
Portparolka ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog osuđena je na pet dana zatvora zbog pozivanja građana na neodobrene demonstracije. Desetine hiljada građana protestovale su u nedelju širom Rusije zbog odluke da se Navaljnom zabrani učešće… »

Mali: 890 miliona dinara za rekonstrukcije i uređenje škola

N1 Info 01.02.2018
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je Grad za potrebe rekonstrukcije i uređenja škola na svojoj teritoriji, ove godine izdvojio 890 miliona dinara. Mali je, prilikom obilaska rekonstruisane sale za gimnastiku u zemunskoj Osnovnoj školi… »

Makron u Tunisu: Arapsko proleće još nije gotovo

N1 Info 01.02.2018
Arapsko proleće nije završeno u Tunisu, gde je taj pokret nastao 2011. godine, jer ima zadatak da uspešna demokratska tranzicija ostane model, izjavio je u Tunisu predsednik Francuske Emanuel Makron. "Pominje se arapsko proleće i revolucija, i mnogi… »

Antić: Za veću ulogu žena na svim nivoima vlasti

N1 Info 01.02.2018
Kandidat Socijalističke partije Srbije za gradonačelnika Beograda, Aleksandra Antića izjavio je da će insistirati na unapređenju položaja žena i njihovoj većoj zastupljenosti u organima vlasti. "Ženа je stub nаše porodice i nаšeg društvа… »