Arhiva vesti 24.02.2018

Koji predsednik u regionu ima najmanju platu

Mondo 24.02.2018
Najveća mesečna primanja u regionu ima predsednik Slovenije, pokazuju poslednji zvanični objavljeni podaci. Evo ko ima najmanju platu. Foto: MONDO/Mario Milojević Najveću predsedničku platu u regionu ima predsednik Slovenije Borut Pahor, koji… »

46. Fest Ištvan Sabo: Film će nastaviti da živi

Večernje novosti 24.02.2018
Ištvan Sabo, mađarski oskarovac, dobitnik nagrade "Beogradski pobednik" i gost 46. Festa. Odabrao sam da pričam o istoriji iz ugla malih, običnih ljudi, koji su uvek i najveće žrtve. CRVENIM tepihom i svečanim uručenjem nagrade "Beogradski… »

"Snaga koju ne koristimo na pravi način": Cilj Prvog foruma dijaspore jačanje saradnje između Srpske i srpskog naroda u…

Blic 24.02.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, rekao je danas u Banjaluci da Srpska treba da što pre dobije zakon o dijaspori. Dodik je nakon Prvog foruma dijaspore, koji se održava danas u Banjaluci, rekao da će se u završnim aktima i dokumentima ovog… »

Šešelj: Jedva sam čekao da odem u Hag! Moja pobeda je velika satisfakcija!

Pravda 24.02.2018
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, koji se pre tačno 15 godina predao Haškom tribunalu, izjavio je danas da je "jedva čekao da tamo ode" i da bi bio nesrećan da ga nisu optužili, istakavši da svoju pobedu u tom sudu doživljava kao… »

Divlja vožnja: Pa koliko bahat mora da budeš?

Mondo 24.02.2018
Uhapšena osoba za koju se sumnja da je vozio Brankovim mostom - u sutprotnom smeru. Foto: Mondo/Goran Sivački Beogradska policija je, nakon intenzivnog rada, identifikovala i privela četrdesetšestogodišnjeg muškarca iz Beograda zbog izvršenog… »

Konačna presuda pedofilu: Miodrag je zlostavljao drugaricu (14) njegovog sina i ležaće u zatvoru pet godina

Blic 24.02.2018
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na pet i po godina zatvora Miodraga Đorđevića (49) iz Lazarevca zbog obljube maloletnice L. M. (14), drugaricu svog sina. Tom odlukom koja je danas objavljena na sajtu suda, Apelacioni sud je odbio sve… »

Globus :O naoružavanju Bošnjaka u BiH niko ne piše

Politika 24.02.2018
ZAGREB – Nedeljnik Globus u najnovijem broju objavio je „specijalni izveštaj” autora Darka Hudelista, povodom opremanja policije Republike Srpske s novih 2.500 dugih cevi, u kojem se konstatuje da o naoružavanju Bošnjaka niko ne piše. Hudelist… »

Uz fotografiju poplava u Obrenovcu: Američki meteorolozi imaju neprijatno upozorenje za Balkan

Blic 24.02.2018
Američka meteorološka služba "Akjuveder" objavila je vremensku prognozu za proleće 2018. u Evropi, u kojoj upozorava na visok rizik od poplava na Balkanu zbog češtih padavina. Iako je tokom većeg dela zime zabeleženo manje kiše i snega na Balkanu… »

AP: "Rusija koristi Srbiju kao prijateljski džep dok se bori sa EU za nestabilni Balkan"

Blic 24.02.2018
Rusija godinama radi na ostvarivanju uticaja u jugoistočnoj Evropi, koristeću Srbiju kao uporište za uspostavljanje "prijateljskog džepa na neprijateljskom kontinentu", a Evropska unija - napokon, mada "okasnelo" uzvraća, ocenjuje u današnjoj… »

Tusk: Britanska vizija posle Bregzita je čista iluzija

Blic 24.02.2018
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je da je pogled Britanije na njene buduće odnose sa Evropskom unijom, posle Bregzita, "zasnovan na čistoj iluziji". - Ukoliko su navodi medija tačni, plašim se da je stav Britanije danas zasnovan na… »