Vojvodina arhiva vesti 16.03.2018

Letnje računanje vremena 25. marta

RTV 16.03.2018
BEOGRAD - Letnje računanje vremena počinje 25. marta, kada časovnike treba pomeriti sa jedan sat unapred. Ministarstvo privrede je saopštilo da, na osnovu Zakona o računanju vremena, letnje računanje vremena u 2018. godini počinje 25. marta u 2… »

Snežana je imala male boginje, opisala je užasne i neizdržive bolove, a sada ima poruku za sve "mozgove" koji su protiv…

Telegraf 16.03.2018
- Apsolutno je nedozvoljeno da neko umre od bolesti za koju postoji vakcina - napisala je Snežana na svom Fejsbuk profilu. U Srbiji je skoro 4.000 obolelih od malih boginja, na stotine pacijenata bili su u bolnici zbog teških komplikacija što je moglo… »

TOPLANA: Od utorka počinje očitavanje vodomera i brojila za mart

Moj Novi Sad 16.03.2018
Iz JKP "Novosadska toplana" najavljuju da od utorka, 20. marta, njihovi radnici počinju sa očitavanjem stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za tekući mesec. Tim povodom, iz ovog gradskog… »

U Stanišiću i Riđici ubijeno desetine svinja zbog bruceloze, odgajivači negoduju

RTV 16.03.2018
SOMBOR - U selima Stanišić i Riđica kraj Sombora zbog bruceloze ubijeno je nekoliko desetina svinja. Međutim, odgajivači svinja imaju niz primedbi na rad veterinara i inspekcije na terenu i to je razlog što traže nezavisnu analizu. U dvorištu… »

Ode Broz, ali ostade Plavi voz - za nostalgičnu vožnju do Sremskih Karlovaca, a i šire

RTV 16.03.2018
BEOGRAD, SREMSKI KARLOVCI - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je Plavi voz odlična ideja za promociju turizma u našoj zemlji. "Ovo je sjajna ideja Kolor pres grupe i ljudi koji se iz magazina "Hello! Travel: Vojvodina" bave… »

Zvezda bolja od Voše u drugom meču polufinala (VIDEO)

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - Hladan tuš čekao je prvotimce Vojvodine NS seme u drugoj utakmici polufinala plej-ofa, ali posle blede partije više od 1:3 protiv Zvezde nisu mogli ni da izbore. U maloj sali Spensa sve je bilo kako se samo poželeti može, popunjene… »

Preventivni pregledi osnova zdravog života

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - Deveti simpozijum onkologa iz Srbije i Francuske održava se danas i sutra u Novom Sadu. Na ovogodišnjem skupu onkologa govoriće se o najsavremenijim dijagnostičko- terapijskim trendovima lečenja malignih bolesti, a pored predavača iz… »

Novosadski univerzitet ugostio strane studente

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - U rektoratu novosadskog Univerziteta danas su se mogli čuti italijanski, poljski, mađarski i drugi strani jezici. Priređen je svečani prijem za strane studente koji će preko programa razmene Erasmus plus pohađati letnji semetar na našem… »

Održana promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje"

Subotica.com 16.03.2018
U čitaonici Gradske biblioteke Subotica, večeras je održana promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje" autorki Dragane Dženopoljac i Danijele Rodić, u izdanju Logopraktike Subotica. Udruženje Logopraktika Subotica osnovano je s ciljem da… »

Vremenska prognoza za vikend

Subotica.com 16.03.2018
Tokom sutrašnjeg dana, temperatura će se kretati u rasponu od -4 do 8 stepeni, a duvaće jak, pretežno severoistočni vetar, brzinom do 9 metara u sekundi. Dan će obeležiti oblačno vreme i kiša, dok se u večernjim časovima očekuje sneg. Jutarnje… »