Vojvodina arhiva vesti 16.03.2018

Letnje računanje vremena 25. marta

Studio B 16.03.2018
Letnje računanje vremena počinje 25. marta, kada časovnike treba pomeriti za jedan sat unapred. Ministarstvo privrede je saopštilo da, na osnovu Zakona o računanju vremena, letnje računanje vremena u 2018.godini počinje 25. marta u 2 sata tako što… »

Epidemija malih boginja u martu dosegla vrhunac

Moj Novi Sad 16.03.2018
Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio da je poslednjih meseci povećan broj vakcinisanih, dodajući da treba očekivati da epidemija malih boginja polako jenjava. Radovanović je kazao da je u martu epidemija malih boginja dostigla vrhunac, kao i da je… »

TOPLANA: Od utorka počinje očitavanje vodomera i brojila za mart

Moj Novi Sad 16.03.2018
Iz JKP "Novosadska toplana" najavljuju da od utorka, 20. marta, njihovi radnici počinju sa očitavanjem stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za tekući mesec. Tim povodom, iz ovog gradskog… »

U Stanišiću i Riđici ubijeno desetine svinja zbog bruceloze, odgajivači negoduju

RTV 16.03.2018
SOMBOR - U selima Stanišić i Riđica kraj Sombora zbog bruceloze ubijeno je nekoliko desetina svinja. Međutim, odgajivači svinja imaju niz primedbi na rad veterinara i inspekcije na terenu i to je razlog što traže nezavisnu analizu. U dvorištu… »

Ode Broz, ali ostade Plavi voz - za nostalgičnu vožnju do Sremskih Karlovaca, a i šire

RTV 16.03.2018
BEOGRAD, SREMSKI KARLOVCI - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je Plavi voz odlična ideja za promociju turizma u našoj zemlji. "Ovo je sjajna ideja Kolor pres grupe i ljudi koji se iz magazina "Hello! Travel: Vojvodina" bave… »

Zvezda bolja od Voše u drugom meču polufinala (VIDEO)

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - Hladan tuš čekao je prvotimce Vojvodine NS seme u drugoj utakmici polufinala plej-ofa, ali posle blede partije više od 1:3 protiv Zvezde nisu mogli ni da izbore. U maloj sali Spensa sve je bilo kako se samo poželeti može, popunjene… »

Preventivni pregledi osnova zdravog života

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - Deveti simpozijum onkologa iz Srbije i Francuske održava se danas i sutra u Novom Sadu. Na ovogodišnjem skupu onkologa govoriće se o najsavremenijim dijagnostičko- terapijskim trendovima lečenja malignih bolesti, a pored predavača iz… »

Novosadski univerzitet ugostio strane studente

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - U rektoratu novosadskog Univerziteta danas su se mogli čuti italijanski, poljski, mađarski i drugi strani jezici. Priređen je svečani prijem za strane studente koji će preko programa razmene Erasmus plus pohađati letnji semetar na našem… »

Održana promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje"

Subotica.com 16.03.2018
U čitaonici Gradske biblioteke Subotica, večeras je održana promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje" autorki Dragane Dženopoljac i Danijele Rodić, u izdanju Logopraktike Subotica. Udruženje Logopraktika Subotica osnovano je s ciljem da… »

Vremenska prognoza za vikend

Subotica.com 16.03.2018
Tokom sutrašnjeg dana, temperatura će se kretati u rasponu od -4 do 8 stepeni, a duvaće jak, pretežno severoistočni vetar, brzinom do 9 metara u sekundi. Dan će obeležiti oblačno vreme i kiša, dok se u večernjim časovima očekuje sneg. Jutarnje… »