Vojvodina arhiva vesti 16.03.2018

Za podsticanje preduzetništva pola milijarde dinara

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte, a pojedinosti tog konkursa predstavlja Milana Popović iz Regionalne razvojne agencije "Bačka"… »

Podrška najstarijem srpskom profesionalnom teatru

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - Srpsko narodno pozorište (SNP) uvek je bilo jedna od naših najvažnijih kulturnih institucija, a ne treba zaboraviti ni da je taj teatar inicirao osnivanje drugih, izuzetno važnih institucija i ustanova kao što su "Sterijino pozorje"… »

Osim elektronskih dnevnika, uskoro i elektronski udžbenici

Subotica.com 16.03.2018
Pored OŠ "Miroslav Antić" na Paliću, Politehnička škola bila je jedina srednja stručna škola u Vojvodini koja je, u okviru pilot projekta, 1. septembra započela primenu elektronskog dnevnika. Nataša Jakovljev, pomoćnica direktora škole i… »

Humanitarna akcija "Sportom protiv bolesti"

RTV 16.03.2018
BAČKA PALANKA - U sklopu akcije "Sportom protiv bolesti" u Bačkoj Palanci će u nedelju 18. marta, biti održano takmičenje u izvođenju različitih disciplina. Sav prihod organizatori će proslediti za lečenje petnaestogodišnjeg Nikole Jatića… »

Besplatno polaganje vozačkog za đake Tehničke škole u S.Pazovi

RTV 16.03.2018
STARA PAZOVA - Prva generacija učenika Tehničke škole u Staroj Pazovi sa smera tehničar drumskog saobraćaja u okviru nastavnog plana i programa položili su vozački ispit i stekli vozačke dozvole. Polaganje teorijskog i praktičnog ispita… »

Zahtevi privrednika: Smanjenje poreza i doprinosa

RTV 16.03.2018
SUBOTICA - Vlada i državne institucije u velikoj meri su uvažile inicijative i zakonske predloge privrede u prvoj godini funkcionisanja jedinstvenog komorskog sistema – zaključak je sa sednica parlamenta privrede komore u Subotici. Na ovaj način… »

Podvodna izložba "Zaroni i gledaj"

RTV 16.03.2018
PANČEVO - Podvodna izložba "Zaroni i gledaj" privukla je oko stotinak posetilaca koji su posmatrajući zanimljive fotografije snimljene na udaljenim destinacijama i jezerima Srbije ujedno imali priliku da steknu i prva ronilačka iskustva. Treći put na… »

Vodovod izvodi radove na više lokacija, jedna u centru grada

NoviSad.com 16.03.2018
Novi Sad - Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ je već otvorilo novu građevinsku sezonu za 2018. godinu i započelo radove na više lokacija. foto: JKP "Vodovod i kanalizacija" Investicija… »

"UZMI RAČUN I POBEDI": Skoro 4,5 miliona koverti pred treće izvlačenje

Moj Novi Sad 16.03.2018
Blizu 4,5 miliona pošiljki sa slipovima i fiskalnim računima naći se u trećem izvlačenju u igri "Uzmi račun i pobedi", navode organizatori nagradne igre. Radnici "Pošte Srbije" danas su u prisustvu pripadnika policije ubacili u ''bazen'' 334.234… »

Sprečeno krijumčarenje cigareta na dva prelaza

RTV 16.03.2018
HORGOŠ - Srpski carinici su u sredu, u saradnji sa policijom, prilikom kontrole autobusa, na graničnim prelazima Preševo i Horgoš, sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 1.800 paklica cigareta "marlboro" i "vinston". Na graničnom prelazu Preševo… »