Vojvodina arhiva vesti 16.03.2018

Otvorena izložba skulptura "Antić i njegovo doba"

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - Poslednjeg dana manifestacije "Antićevi dani", član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić otvorio je izložbu skulptura Dragana Radenovića, pod nazivom "Antić i njegovo doba". "Zaveštanje naših velikana ne smemo zaboraviti, a izložba… »

Tri naslova u konkurenciji za nagradu "Dušan Vasiljev"

RTV 16.03.2018
KIKINDA - Žiri za dodelu književne nagrade "Dušan Vasiljev" za 2017. godinu proglasio je uži izbor koji obuhvata tri naslova. Na spisku se nalaze roman Mire Otašević „Gorgone" (Geopoetika), knjiga pesama Ognjenke Lakićević „Ljubavna pisma… »

Meštani Taraša postavili nove platforme za gnezda roda

Dnevnik 16.03.2018
TARAŠ: Meštani Taraša i učenici seoske osnovne škole priredili su u ovom selu, koje je proglašeno za Evropsko selo roda, doček rodama, što tradicionalno čine godinama unazad. Pored Prvoja, koji je prvi sleteo u Taraš, proslavi su prisustvovala… »

Kikinda: Izložba Danice Jevđović u galeriji Terra

RTV 16.03.2018
KIKINDA - U kikindskoj galeriji Terra, večeras u 19 sati biće otvorena izložba dela Danice Jevđović. Danica Jevđović (1992, Užice), diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na departmanu likovnih umetnost, studijska grupa Slikarstvo, u… »

Književno veče u kikindskom Kulturnom centru

RTV 16.03.2018
KIKINDA - Kikindski Kulturni centar domaćin je promocije knjige "Odsjaj svilenih niti", koju potpisuje kikindska spisateljica Vesne Đukanović. Početak večerašnje književne večeri u KC najavljen je za 19 sati. Zbirka kratkih priča "Odsjaj svilenih… »

BESKUĆNIK

Moj Novi Sad 16.03.2018
Piše: NEBOJŠA RELJIN Zima. Možda neki februar. “Nije važno”. U velikom gradu kao što je Novi Sad, zime su surove, pogotovo za nas koji nemamo gde da odemo, a da nas odatle ne isteraju. Mislim da je bilo minus deset stepeni. Ili je to bio… »

Belgijski lokali se zaštitili od gostiju koji odnose pivske čaše

Radio 021 16.03.2018
Uprkos tome što je pivo vrlo popularno i dobro poznato u Belgiji, za neke turiste čini se da samo piće nije dovoljno. Barovi i kafići u najživopisnijim gradovima u ovoj evropskoj zemlji žale se da na stotine hiljada stilskih čaša i krigli nestane… »

Održana treća sednica Parlamenta privrednika

Subotica.com 16.03.2018
U Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog okruga danas je održana treća sednica Parlamenta privrednika. Nakon radnog dela, usledio je svečani deo sednice na kojem su dodeljene plakete i diplome nagrađenim kompanijama za poslovanje u 2017. godini… »

Edukacijom dece do ekološki osvešćene svakodnevice

Moj Novi Sad 16.03.2018
Kompanija „Erker inženjering“ je u cilju edukacije najmlađih Novosađana i podizanja svesti građana o očuvanju životne sredine, donirala mini eko punktove za separaciju otpada privatnim osnovnim školama „Miroslav Antić“ i „Tvrđava“… »

Inđija: Krivina stvara probleme u ulici Jovana Popovića

RTV 16.03.2018
INĐIJA - Građani koji stanuju u ulici Jovana Popovića u Inđiji obratili su se za pomoć nadležnim organima kako bi skrenuli pažnju na krivinu koja nije bezbedna za saobraćaj, kako za vozila tako i za pešake. Na teren su izašli predsednik Opštine… »