Vojvodina arhiva vesti 16.03.2018

Sud usvojio tužbu Kanala 9 protiv RATEL-a

RTV 16.03.2018
BEOGRAD - Upravni sud u Novom Sadu je, nakon tri godine, usvojio tužbu televizije Kanal 9 da se poništi Rešenje Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) kojim im je oduzeta lokalna analogna frekvencija, saopštilo je… »

Nagrađene novinarke mađarske redakcije RTV-a

RTV 16.03.2018
NOVI SAD - Dve novinarke iz redakcije na mađarskom jeziku Drugog Programa Televizije Vojvodine dobile su prestižne nagrade na 21. Konkursu Publicistike "Jožef Podolski". Novinarka Kristina Maletaški je osvojila prvu nagradu sa intervjuom u kojoj mladi… »

Isplata socijalnih davanja od sutra

Subotica.com 16.03.2018
Isplata novčane socijalne pomoći, posebne novčane naknade (pravo po Zakonu o socijalnoj zaštiti), kao i isplata dodatka za negu i pomoć drugog lica za februar, započeće sutra, 17. marta, saopštila je banka "Poštanska štedionica". Takođe sutra… »

Međuokružno takmičenje: Majstorstvo đaka na spravama

Dnevnik 16.03.2018
Protekla dva dana novosadski Sokolski dom ugostio je najbolje školske ekipe i pojedince s okružnih takmičenja u sportskoj gimnastici. Međuokružno takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola, pod patronatom Saveza za školski sport Novog Sada i… »

Grad zaključio nabavku 79 protivgradnih raketa

Subotica.com 16.03.2018
Lokalna samouprava zaključila je Ugovor o nabavci 79 protivgradnih raketa za potrebe rada 23 stanice na široj teritoriji grada Subotice. Rakete će biti isporučene do 31. marta. Po osnovu ranije raspisanog tendera u četvrtak je zaključen ugovor sa… »

U Galeriji Matice srpske čitanje i slikanje „Malog princa”

Dnevnik 16.03.2018
Kreativna radionica za decu uzrasta od pet do 11 godina „Nekada davno...” održaće se sutra od 11 do 12.30 časova u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1. Radionica se organizuje u okviru Meseca frankofonije. Mališani će imati priliku da čuju… »

Izgradnja parkinga ispred Hale sportova najvažniji zadatak MZ Dudova šuma

Subotica.com 16.03.2018
Dudova šuma je, poput Novog sela, jedna od najvećih mesnih zajednica u Subotici sa preko 11.000 stanovnika. Infrastrukturno je jedno od najuređenijih gradskih naselja, ali i dalje postoje određene ulice koje kvare utisak šireg centra grada. Novi… »

Manjak lekara problem pazovačke Hitne pomoći

RTV 16.03.2018
STARA PAZOVA - Manjak lekara i drugog medicinskog osoblja problem je koji traje nekoliko godina unazad u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Da li je to slučaj i u Staroj Pazovi i stižu li ekipe da odgovore na svaki poziv? Koliko je ekipa Hitne… »

MATIČNA KNJIGA UMRLIH: Preminulo šezdeset troje Novosađana

Moj Novi Sad 16.03.2018
Lica upisana u Matičnu knjigu umrlih u Novom Sadu, u periodu od 9. do 15. marta 2018. godine. PREMINULI:… »

Počinju predupisne aktivnosti za buduće prvake

Dnevnik 16.03.2018
Iako zvanični upis đaka prvaka počinje 1. aprila, mnoge gradske škole organizuju razne predupisne aktivnosti da bi se budući učenici i njihovi roditelji lakše pripremili na tu životnu prekretnicu. Mnogi će i ovog marta organizovati dane otvorenih… »