Arhiva vesti 16.04.2018

Novak o Agasiju: Zahvalan sam što je deo mog života

N1 Info 16.04.2018
Srpski teniser Novak Đoković nedavno je prestao da sarađuje sa legendarnim Andreom Agasijem, a posle pobede nad Lajovićem u prvom kolu turnira u Monte Karlu rekao je da su i dalje prijatelji. "Nas dvojica nikada zvanično nismo imali neki ugovor, pa… »

Crna Gora: Pet stvari koje (ni)su otkrili predsednički izbori

Danas 16.04.2018
Milo Đukanović izabran je u prvom krugu za drugog predsednika Crne Gore, na trećim predsedničkim izborima od samostalnosti ove republike. Lider Demokratske partije socijalista time se ubedljivo vratio na političku funkciju posle dve godine odsustva… »

Grafiti sa likom Olivera Ivanovića u više sredina na KiM

RTS 16.04.2018
U više sredina na Kosovu i Metohiji iscrtan je grafit sa likom Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", ubijenog na današnji dan pre tri meseca ispred sedišta stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice… »

Verbalni rat Comeya i Trumpa

Slobodna Evropa 16.04.2018
Bivši direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) James Comey izjavio je da Donald Trump "moralno nepodesan da bude predsjednik" Sjedinjenih Država i da tretira žene kao "parče mesa". U ekskluzivnom intervjuu za ABC News povodom izlaska… »

Gojković i Nariškin: Izuzetna međuparlamentarna saradnja

Dnevnik 16.04.2018
BEOGRAD: Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sastala se danas sa direktorom Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergejem Jevgenjevičem Nariškinom, sa kojim je razgovarala o bezbednosnoj situaciji u regionu i šire. Sagovornici su kao posebno… »

Vučić: Jedno sam siguran - rešenje za KiM neće biti bezbolno za Srbe

Večernje novosti 16.04.2018
Predsednik Srbije rekao je da još nema predlog rešenja za KiM, da nije siguran da će ispoštovati da to rešenje ponudi do kraja aprila, da će raditi ozbiljno, odgovorno i hravro, ali da za Srbe neće biti lako. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić… »

Bijela kuća demantira Macrona: Želimo povući snage iz Sirije što prije

Al Jazeera 16.04.2018
Predsjednik Francuske izjavio je da nije mislio signalizirati promjenu stava SAD o Siriji svojom izjavom da je uvjerio Trumpa da američke snage trebaju ostati duže u toj zemlji. Predsednik Francuske Emmanuel Macron izjavio je da nije mislio da… »

Stefanović: Bez sankcija Rusiji

Danas 16.04.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, tokom razmatranja amandmana na Predlog zakona o planskom sistemu Srbije, da Srbija neće uvesti sankcije Rusiji, niti će priznati nezavisnost Kosova i Metohije. “Zahvaljujući… »

Bomba u dvorištu lidera SDA SANDžAKA

Večernje novosti 16.04.2018
Eksplozivna naprava jake razorne moći aktivirana je u ponedeljak ujutru, oko tri sata posle ponoći, u dvorištu Saliha Hota, predsednika Predsedništva SDA Sandžaka i pomoćnika predsednika opštine Tutin. EKSPLOZIVNA naprava jake razorne moći… »

Surfer se jedva spasao od ajkule

Radio 021 16.04.2018
Surfer kojeg je napala ajkula uspeo je da dopliva do obale na jugozapadu Australije uprkos ozbiljnim povredama obe noge. Čovek u tridesetim godinama surfovao je u Grejstaunu, kada ga je oko osam sati ujutro po lokalnom vremenu napala ajkula. Njemu je… »