Izvor: Politika arhiva vesti 26.06.2018

Uhapšeni Bugari, zaplenjeno im dva kilograma heroina

Politika 26.06.2018
Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su na graničnom prelazu Batrovci dvoje državljana Bugarske I.L.G. (1980) i S.D.S. (1973) zbog pokušaja krijumčarenja dva kilograma heroina. U saopštenju ministarstva unutrašnjih… »

Budžet ulazi u mirnije vode, ekološka ulaganja prioritet

Politika 26.06.2018
U oblast zaštite životne sredine u narednih 10 do 15 godina neophodne investicije od oko 8,5 milijardi evra. Javne finansije ulaze u mirnije fiskalne vode, pa bi sada jedan od prioriteta za kreatore ekonomske politike trebalo da bude ulaganje u zaštitu… »

Polemika Dveri i SNS-a o Draži Mihailoviću i Ljotiću

Politika 26.06.2018
Nastavak rasprave o Predlogu zakona o memorijalima, čije donošenje nikome u Skupštini Srbije nije sporno, obeležila je kratka i oštra polemika između Boška Obradovića (Dveri) i Aleksandra Martinovića (SNS), pre svega oko toga zašto još nije… »

Vučić i Mur o situaciji u regionu i bilateralnim odnosima

Politika 26.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je političkog direktora Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričarda Mura, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu. Predsednik Vučić je izrazio interes Srbije za… »

Prvi meč bez golova

Politika 26.06.2018
U najnezanimljivijoj utakmici od početka šampionata, na kojoj nije viđeno previše prilika za pogodak zbog čega su igrači na kraju meča „nagrađeni” zvižducima, Francuska i Danska su podelile bodove. Ovim remijem, prvim bez golova na Mundijalu… »

Malinari traže kontrolu otkupnih mesta, inspekcije na terenu

Politika 26.06.2018
KOSJERIĆ - Predstavnici malinara iz Arilja, Ivanjice, Požege i Kosjerića danas su u nastavku pregovora s ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem dogovorili da se pooštre kontrole hladnjača zbog neadekvatnog klasiranja maline. Malinari… »

Albanci u dijaspori skupljaju novac da plate kaznu Džaki i Šaćiriju

Politika 26.06.2018
NjUJORK - Albanska dijaspora pokrenula je akciju prikupljanja novca kako bi platila kaznu za švajcarske fudbalske reprezentativce Granita Džaku, Džerdana Šaćirija i Stefana Lihštajnera. Jedan Albanac iz Njujorka putem sajta „Gofundme.com”… »

Đurić: Ranjavanje u Suvom dolu dokaz organizovane kampanje zastrašivanja Srba

Politika 26.06.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da ranjavanje srpskog mladića u naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice pokazuje da postoji organizovana kampanja zastrašivanja Srba u tom naselju što, prema njegovoj oceni, može imati… »

Dačić: Nezavisnost ne može da bude rešenje za Kosovo

Politika 26.06.2018
Još se ne zna da li je Miša Banana uhapšen u Brazilu. Ukoliko želimo trajno rešenje za Kosovo i Metohiju, ono ne može da se zasniva na tome da Srbija prizna nezavisnost, a primetno je da Priština nema volju za postizanje kompromisa, izjavio je… »

Žestoka debata EU oko proširenja i Zapadnog Balkana

Politika 26.06.2018
LUKSEMBURG - Zemlje članice EU podeljene su oko mogućnosti da daju „zeleno svetlo” Makedoniji i Albaniji za početak pristupnih pregovora. Žestoka debata 25 zemlja članica sa jedne i Francuske, Holandije i Danske još traje na sastanku ministra EU… »