Izvor: Politika arhiva vesti 26.06.2018

Vlasnik SAB-a svaljuje krivicu na grčke partnere

Politika 26.06.2018
Tvrdi da će prodati imovinu i da će svima biti vraćeno od 70 do 100 odsto iznosa koji su uplatili. – Inspekcija još utvrđuje koliki je iznos štete i da li će polisa od 300.000 evra moći sve da pokrije. Vlasnik turističke agencije „SAB… »

Vrhovni sud SAD podržao Trampovu odluku o zabrani

Politika 26.06.2018
VAŠINGTON - Vrhovni sud SAD podržao je zabranu predsednika Donalda Trampa o ulasku građana nekoliko uglavnom muslimanskih zemalja u SAD. Sud je time odbacio prigovor da zabrana diskriminiše muslimane ili da je predsednik njome prekoračio svoja… »

Vučić i MEDEF o snažnijim ekonomskim vezama Srbije i Francuske

Politika 26.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas članovima delegacije MEDEF - Pokreta francuskih preduzetnika, da Srbija pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Francuskom, a posebno razvoju ekonomske saradnje. Predsednik Vučić je istakao da ga… »

Holandija zabranila burke; Ultradesnica: Zatvorićemo džamije

Politika 26.06.2018
AMSTERDAM – Gornji dom holandskog parlamenta danas je usvojio zakon kojim se zabranjuje nošenja velova koji pokrivaju lice u javnim zgradama poput škola, vladinih kancelarija, bolnica, kao i u javnom prevozu. Rojters podseća da je donji dom… »

Rama u akciji „Ne plaši se orla”: Račun za Šaćirija i Džaku

Politika 26.06.2018
TIRANA - Premijer Albanije Edi Rama otvorio je račun u jednoj banci u Albaniji i pozvao zainteresovane da doniraju novac kako bi se platila kazna za švajcarske reprezentativce Džerdana Šaćirija i Granita Džaku. U akciji nazvanoj „Ne plasi se… »

Premijerka Srbije: Vlast do 2011. potpuno kontrolisala medije, danas postoji otvorena debata

Politika 26.06.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je večeras da je do 2011. godine u Srbiji postojala „potpuna kontrola medija”, a da danas postoji „otvorena debata” i mediji koji su „potpuno slobodni da kritikuju vlast”. Gostujući na televiziji… »

Krstajić: Poštujemo Brazil kao fudbalsku velesilu, ali se nećemo predati

Politika 26.06.2018
MOSKVA- Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da njegova ekipa poštuje Brazil kao fudbalsku velesilu, ali da se neće predati i da će dati maksimum da pobedi i prođe dalje. „Poštujemo ih kao fudbalsku velesilu, ali gledamo… »

Tači: Simbol orla ne ubija ljude

Politika 26.06.2018
BRISEL - Kosovski predsednik Hašim Tači brani kao emotivan, a ne politički stav, gest kojim su dva švajcarska fudbalera albanskog porekla - sklapanjem ruku u obliku dvoglavog orla - slavila golove u utakmici Svetskog prvenstva protiv Srbije. „Taj… »

Provukoše se Argentinci

Politika 26.06.2018
Argentina – Nigerija 2:1 (1:0). – Pobedonosni gol postigao Roho u finišu utakmice. – Svetski vicešampion poveo golom Mesija, a izjednačio Mozes iz penala. U 73. minutu sudija nije imao hrabrosti da dosudi i drugi penal za Nigeriju. Roho je u svom… »

Pariz, London i Berlin biće okosnica evropskih vojnih snaga

Politika 26.06.2018
Emanuel Makron preuzima inicijativu, uvodi Veliku Britaniju i Nemačku u Evropsku inicijativu za intervencije. Ideja Emanuela Makrona, o kojoj je govorio nedugo pošto je postao predsednik Francuske, a pregovarao o njoj nekoliko meseci, sada je i… »