Izvor: Politika arhiva vesti 26.06.2018

Kineski Hisens vlasnik 94 posto udela u Gorenju

Politika 26.06.2018
VELENjE - Kineska grupacija Hisens postala je vlasnik 94 posto udela u slovenačkom Gorenju. „Hisens-ovu ponudu za preuzimanje je prihvatilo 94 odsto akcionara Gorenja”, izjavio je direktor brokerske kuće Ilirika koja upravlja postupkom prodaje Igor… »

Posle pola veka vratio knjigu u biblioteku

Politika 26.06.2018
Čačak – Čovek koji je radom obeležio privredni uspon Gornjeg Milanovca i ugledni društveni poslenik Jovan Tomović (86), pre nekoliko dana vratio je čačanskoj Gimnaziji knjigu „Gradinar” Rabindranata Tagorea, koja je u njegovoj kućnoj… »

U poplavama u Vijetnamu stradalo 15 ljudi

Politika 26.06.2018
HANOJ - Najmanje 15 ljudi, među kojima dvoje dece, poginulo je u klizištima i poplavama koje su pogodile severni deo Vijetnama, saopštili su danas zvaničnici, navodeći da se 11 osoba vode kao nestali. Poplave su oštetile puteve, kuće i useve, a… »

Francuski mesari traže policijsku zaštitu od vegana

Politika 26.06.2018
PARIZ - Francuski mesari zatražili su od ministra unutrašnjih poslova Žerara Kolomba policijsku zaštitu zbog napada i „nasilja” grupa vegana koje se protive konzumiranju mesa i uzgoju stoke za hranu. „Računamo na vaše usluge i na podršku cele… »

Asad: U obnovi Sirije neće učestvovati zapadni investitori

Politika 26.06.2018
MOSKVA - Sirijski predsednik Bašar el-Asad kaže da ta zemlja neće dozvoliti zapadnim investitorima da učestvuju u obnovi te ratom razorene zemlje jer oni, kako tvrdi, samo dolaze kako bi iskorišćavali tuđe ekonomije. U intervjuu za rusku televiziju… »

Za prinudne upravnike mesečno od 240 do 366 dinara

Politika 26.06.2018
Skupština grada Beograda utvrdila je iznos naknade koju će stanari koji nisu izabrali upravnika zgrada plaćati za usluge profesionalnog upravnika koje postavi lokalna samouprava i iznosiće, u zavisnosti od veličine zgrade od 240 do 366 dinara na… »

Mesić i Gotovina uz Albance, ruke ukrštene u simbol orla

Politika 26.06.2018
Provokacijama sklapanjem ruku u simbol „albanskog orla” pridružili su se i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić i Ante Gotovina. Društvenim mrežama kruže njihove slike podrške Albancima iz švajcarske reprezentacije Granitu Džaki i… »

Ustavni amandmani po evropskim standardima

Politika 26.06.2018
Posle zamerki koje su članovi Venecijanske komisije izneli na nacrt amandmana na Ustav Srbije u oblasti pravosuđa, potrebno je da se ceo njegov tekst ili menja ili piše ponovo, saglasni su predstavnici pravosudne struke, nevladin i civilni sektor koji… »

Makron u privatnoj poseti papi Franji

Politika 26.06.2018
VATIKAN - Predsednik Francuske Emanuel Makron nalazi se danas u privatnoj poseti papi Franji. Papa je uveo Makrona u svoje prostorije gde su njih dvojica ljubazno razgovarali nekoliko minuta pre nego što su ispratili medije. Do susreta je došlo u… »

Brazilci se ne plaše pritiska, žele pobedu nad Srbijom i prvo mesto

Politika 26.06.2018
MOSKVA- Brazilski fudbaler Miranda i selektor reprezentacije Tite rekli su danas da ih ne zanimaju kalkulacije i da je cilj pobeda nad Srbijom i prvo mesto u Grupi E na Svetskom prvenstvu. „Koncentrisani smo samo na utakmicu sa Srbijom i znamo kvalitete… »