Izvor: Politika arhiva vesti 26.06.2018

Otvaraju se ponovo riznice Narodnog muzeja

Politika 26.06.2018
U četvrtak, 28. juna, posetioci će imati priliku da vide između tri i četiri hiljade eksponata od 400.000 artefakata koji pripadaju periodu između 7. veka pre nove ere do polovine 20. veka. „Kićenje neveste” Paje Jovanovića, deo vilice homenina… »

Standard i Purs povećao kreditni rejting Grčke

Politika 26.06.2018
ATINA - Rejting agencija Standard i Purs (Standard and Poor's, S&P) povećala je kreditni rejting Grčke za jedan stepen, sa nivoa B na B+, navodeći kao razlog smanjenje rizika za servisiranje duga nakon prošlonedeljnog dogovora Atine sa međunarodnim… »

Nestašica piva u Rusiji

Politika 26.06.2018
BEČ - Pošto navijači iz celog sveta na Svetskom prvenstvu piju mnogo piva, Rusija je suočena sa nestašicom ovog pića, pa je u pomoć priskočio proizvođač iz Austrije. Pivara „Eger” iz Unterradlberga je u ponedeljak uputila prvih 20 šlepera… »

Na Sitoniji pada kao iz kabla

Politika 26.06.2018
Iz Grčke stižu vesti o obilnim padavinama koje će mnogima pokvariti utiske sa odmora. (Foto Dušan Ćuk) Naši čitaoci koji trenutno borave u Nikitiju na Sitoniji, šalju nam slike sa sivim nebom i bujicama koje se slivaju ka moru koje je zamućeno… »

Tramp u trgovinskom ratu izgubio „Harli Dejvidson”

Politika 26.06.2018
Proizvođač čuvenih motocikala premestiće proizvodnju tamo gde neće biti na udaru uzvratnih evropskih carina. Trgovinski ratovi su dobri i lako ih je dobiti, govorio je Donald Tramp u martu, pre nego što će i ući u sukob sa brojnim zemljama… »

Srbija protiv Brazila za ostanak na Mundijalu

Politika 26.06.2018
Naša reprezentacija (20 č) u Moskvi ima priliku da posle 88 godina eliminiše Brazil sa svetskog prvenstva i plasira se u osminu finala. – Da li će Mladen Krstajić drastično podmladiti tim u želji da ubrza poslednju liniju ispred golmana… »

Sviranje s lakoćom

Politika 26.06.2018
Kod duvačkih instrumenata ne važi pravilo „što stariji, to bolji” – kaže oboistkinja Sanja Romić koja govori o prvom Oboa festu i graditeljima ovog instrumenta koji dolaze u Beograd. Od 27. do 30. juna u Beogradu će biti održan prvi „Oboa… »

Cecin vokativ leti iz udžbenika

Politika 26.06.2018
Konačnu reč ima ministar prosvete i njegovo obećanje da će problematični sadržaji biti izbačeni teško da će „prevideti” ijedan ozbiljni izdavač, tvrde u ministarstvu. Školsku godinu koja je za nama obeležile su dve nedavno pokrenute afere… »

Plan za metro – za dve godine

Politika 26.06.2018
Izrada ovog dokumenta trebalo bi da traje 27 meseci i to po fazama. Čije trasiranje metroa je više u interesu Beograđana, ono iz vremena vlasti Dragana Đilasa ili aktuelno, bila je jedna od glavnih tema oko kojih su se lomila koplja na trećoj sednici… »

U samo 60 odsto kompanija planiraju digitalizaciju

Politika 26.06.2018
Kompanije koje ne prate trendove i ne žele da se modernizuju postaće tržišno neodržive, uverava Mihailo Vesović, zamenik predsednika PKS. Najveći deo kompanija, to jest oko 60 odsto malih i srednjih preduzeća, nema planove i izraženu svest o… »