Izvor: Sputnik arhiva vesti 29.06.2018

Na Svetskom prvenstvu u Rusiji više od dva miliona posetilaca

Sputnik 29.06.2018
Utakmice grupne faze Svetskog prvenstva u fudbalu koje se održava u Rusiji gledalo je 2.178.894 čoveka. Četrdeset i osam utakmica grupne faze Mundijala održano je na 12 stadiona u 11 gradova Rusije od 14. do 28. juna. Milionski navijač turnira… »

Zaev na albanskom i makedonskom jeziku pozvao građane da kažu „Da“ NATO-u

Sputnik 29.06.2018
Makedonski premijer Zoran Zaev, preko društvenih mreža na makedonskom i albanskom jeziku, pozvao je građane da se izjasne za priključenje te države NATO-u. „Ja sam Makedonac i pozivam sve, Makedonce, Albance, Turke, Srbe, Vlase, Rome, Bošnjake i… »

Preminuo Goran Bunjevčević

Sputnik 29.06.2018
Goran Bunjevčević, nekadašnji srpski fudbaler, preminuo je u 45. godini. Bunjevčević je u noći između 19. i 20. maja hitno prebačen u bolnicu gde mu je ustanovljeno da mu je pukla aneurizma, zbog čega je operisan i od tada je bio u teškom… »

Bratska ljubav Srbije i Srpske

Sputnik 29.06.2018
U Banjaluci su uručena odlikovanja povodom Vidovdana, a predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je na svečanosti poručio da se samo ljubavlju prema narodu i državi može preživeti teško vreme i naglasio da su Srbi zajedništvom očuvali svoje… »

Nevreme nije ugrozilo Hilandar

Sputnik 29.06.2018
Snažno nevreme, praćeno jakom kišom i grmljavinom, zahvatilo je pre tri dana Manastir Hilandar koji tom prilikom nije bio ugrožen, niti oštećen, ali je šteta pričinjena putevima. Usled obilnih padavina koje su tog dana trajale tri i po sata, na… »

Bivši trener pohvalio reprezentaciju Rusije (video)

Sputnik 29.06.2018
Bivši glavni trener fudbalske reprezentacije Rusije Gus Hidink objasnio je koje su jake strane aktuelnog sastava reprezentacije pomogle da se prođe grupna faza Svetskog prvenstva u fudbalu. „Rusi su snažno odigrali prve dve utakmice turnira, ali su… »

Prelepa srpska voditeljka pokazala kako se šutira lopta (foto, video)

Sputnik 29.06.2018
Sara Damjanović radi kao prezenterka vremenske prognoze na jednoj srpskoj televiziji, a tokom reportaže pre utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu između Srbije i Brazila, pokazala je kako se šutira lopta. Sara se bavi tekvondom. Pobednica je Evropskog… »

Spilberg snimio film o našem slikaru

Sputnik 29.06.2018
Da li je i umetnička biografija Nedeljka Goge „filmska“ koliko i ona životna? Kako danas živi čovek čije su detinjstvo obeležili logori u Jasenovcu i Sisku? O svemu tome, ali i o uspešnoj karijeri u Evropi, prijateljstvu sa Gadafijem i Stivenom… »

„Aleksandrov“ u Beogradu — 5. deo (video)

Sputnik 29.06.2018
Sputnjik će narednih dana prenositi u delovima koncert ruskog Ansambla Crvene armije „Aleksandrov“, koji je održan u Beogradu 23. juna. Jedan od kulturnih simbola Rusije, Ansambl Crvene armije „Aleksandrov“ nastupio je 23. juna na platou ispred… »

Tramp: SAD treba da izađe iz STO

Sputnik 29.06.2018
Američki predsednik Donald Tramp nekoliko puta je rekao zvaničnicima iz Bele kuće da želi da SAD napuste Svetsku trgovinsku organizaciju (STO), saopštio je portal „Aksios“, pozivajući se na izvor blizak pregovorima o tom pitanju sa Trampom… »