Izvor: Sputnik arhiva vesti 29.06.2018

Ruski diplomata u EU: „Severni tok 2” može da se gradi i bez Danske

Sputnik 29.06.2018
Gasovod „Severni tok 2“ mogao bi da bude izgrađen bez učešća Danske koja još nije izdala dozvolu za njegovu izgradnju. Nema suštinskih prepreka za njegovu izgradnju, rekao je u petak stalni predstavnik Rusije u Evropskoj uniji Vladimir Čižov… »

Šesta nota o povlačenju priznanja Kosova

Sputnik 29.06.2018
Još jedna zemlja povukla je priznanje kosovske nezavisnosti, izjavio je potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić. On nije hteo da kaže koja država je u pitanju, jer još nije stiglo zvanično obaveštenje. Dačić je na konferenciji… »

Gujon za Sputnjik: Zašto sam za slavu uzeo Vidovdan

Sputnik 29.06.2018
Francuski humanitarac Arno Gujon i njegova porodica su počeli da proslavljaju Vidovdan. On je otkrio za Sputnjik šta ga je navelo da posle dobijanja srpskog državljanstva uzme i krsnu slavu i zašto se opredelio baš za Vidovdan. Gujon ističe da pre… »

Amerika obećala Nemačkoj: Ne uvodimo sankcije protiv „Severnog toka 2“

Sputnik 29.06.2018
Ministarstvo ekonomije Nemačke dobilo je od Sjedinjenih Američkih Država preliminarne garancije da neće proširivati sankcije na gasovode čiji je vlasnik Rusija. „To je sve što imamo“, dodalo je Ministarstvo. Sjedinjene Američke Države… »

Šta za rusku vojsku znači povlačenje iz Sirije

Sputnik 29.06.2018
Predsednik Putin je odavno govorio da je broj vojnika i tehnike u Siriji u skladu sa potrebama na terenu, kako bi se izvršili svi zadaci i kako bi se vojni konflikt postepeno preveo na režim političkog regulisanja. Povlačenje borbene tehnike i… »

Peskov o susretu Putina i Trampa: Predstoji podroban razgovor o Siriji

Sputnik 29.06.2018
Lideri Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Vladimir Putin i Donald Tramp detaljno će razgovarati o Siriji na samitu u Helsinkiju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. „Nema nikakve sumnje da će se razgovarati o Siriji. O tome predstoji… »

Rusija podnela tužbu STO zbog američkih carina na čelik i aluminijum

Sputnik 29.06.2018
Rusija je tužila Svetsku trgovinsku organizaciju, žaleći se na dodatne američke carine na čelik i aluminijum, izjavio je ministar za ekonomski razvoj Rusije Maksim Oreškin. „Povod za tužbu su mnogobrojna kršenja pravila STO od strane Sjedinjenih… »

Zašto Srbiji ne zavide „veliki“, ali joj zavide „mali“ (video)

Sputnik 29.06.2018
Srbija je danas najslobodnija zemlja u Evropi — jedina je rekla da neće da uvede sankcije Rusiji, da neće da protera ruske diplomate i da ne želi u NATO, ocenjuje general-major Vidosav Kovačević. U Crkvi Lazarici patrijarh Irinej služio je na… »

Još jedna poruka Srbiji iz Amerike

Sputnik 29.06.2018
SAD žele da ohrabre i Beograd i Prištinu da dođu do kompromisa za pitanje KiM, izjavio je danas ambasador SAD Kajl Skot i naveo da Sjedinjene Države ovu godinu vide kao ključnu za rešavanje tog pitanje, posebno ako hoćemo da vidimo naredak Srbije u… »

Gruško o evropskim sankcijama: Ova priča već dolazi do apsurda

Sputnik 29.06.2018
Priča o antiruskim sankcijama Evropske unije već je apsurdna, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško. „Priča o sankcijama već dobija apsurdni karakter. Kao što je poznato, mi ne razmatramo problem sankcija. O njima… »