Izvor: Sputnik arhiva vesti 29.06.2018

Švedska promenila retoriku o „bojkotu“ Mundijala u Rusiji

Sputnik 29.06.2018
Predstavnici švedske vlade planiraju da prisustvuju utakmicama Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji u kojima učestvuje njihova nacionalna reprezentacija, izjavila je ministarka inostranih poslova Švedske Margot Valstrem u intervjuu listu… »

Gasprom: Cena ruskog gasa u Evropi se neće menjati

Sputnik 29.06.2018
Dogovor „Gasproma“ i Evropske komisije o antimonopolu nikako neće uticati na cenu ruskog gasa u Evropi, pošto sporazum ne reguliše ni cenu, ni obim isporuka, kao ni udeo „Gasproma“ na tržištu Evropske unije, izjavio je predsednik Uprave… »

Prvi gosti Narodnog muzeja — faraoni

Sputnik 29.06.2018
Specijalna gošća na otvaranju Narodnog muzeja bila je direktorka Egipatskog muzeja u Kairu Sabah Abdel Kasem. Ekskluzivno za Sputnjik ona je otkrila prve impresije, ali i planove za saradnju između naših institucija kulture. Početak rada Narodnog… »

Ogromna kolona vozila „zarobljena“ na granici sa Makedonijom

Sputnik 29.06.2018
Kolona vozila protezala se na srpsko-makedonskoj granici, a prema rečima vozača „zarobljenih“ na ovom potezu, automobili i teretnjaci stajali su od 14 sati, piše Blic, navodeći da, iako su gužve još velike, saobraćaj je pušten posle dva sata… »

Tači: Vreme je da Kosovo bude u NATO-u

Sputnik 29.06.2018
Predsednik Parlamentarne skupštine NATO-a Paolo Ali razgovarao je danas u Prištini sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem i tom prilikom izrazio zadovoljstvo saradnjom sa kosovskim parlamentom, saopštio je Kabinet kosovskog… »

Milačić: Kosovo je srce i Crne Gore, ne samo Srbije

Sputnik 29.06.2018
Lider opozicione crnogorske Prava Crne Gore Marko Milačić kazao je da je Kosovo neraskidivo povezano sa crnogorskim identitetom i duhovnošću, kao i da je ono deo „crnogorskog bića“. Milačić je u Nikšiću, na Vidovdan, poručio da se ne sme… »

Morinjo: Na Mundijalu ne treba očekivati iznenađenja

Sputnik 29.06.2018
Legendarni fudbalski trener Žoze Morinjo, koji za televiziju RT komentariše Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine, izjavio je da na turniru u Rusiji ne treba očekivati iznenađenja od nepoznatih igrača. „Ne bih rekao da treba očekivati… »

Miler: Pregovori s Kinom o zapadnoj gasnoj maršruti se nastavljaju

Sputnik 29.06.2018
Pregovori „Gasproma“ s Kinom o zapadnoj maršruti za isporuke gasa se nastavljaju, ovo pitanje se postavlja na svakom sastanku s predstavnicima kineske kompanije CNPC. Potražnja Kine za isporukama ruskog gasa je oko 110 milijardi kubnih metara… »

Sputnjik rešava Dačićevu zagonetku: Koja zemlja bi mogla da povuče priznanje Kosova

Sputnik 29.06.2018
Sudeći po opisu šefa diplomatije, zemlja koja bi mogla da povuče priznanje je Papua Nova Gvineja. Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je imejlom dobio notu da je jedna zemlja povukla priznanje Kosova, a da očekuje da sledeće nedelje… »

Čepurin: Putin prihvatio poziv da poseti Srbiju

Sputnik 29.06.2018
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin prihvatio je poziv da poseti Srbiju, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio kao veliku čast za Srbiju i kao potvrdu tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza. Poruku da je Putin prihvatio da… »