Izvor: Sputnik arhiva vesti 29.06.2018

Terzić: Hvala Rusiji, uvek je bila uz nas

Sputnik 29.06.2018
Ambasador Srbije u Moskvi dr Slavenko Terzić čestitao je Rusiji na sjajno organizovanom Šampionatu sveta u fudbalu i zahvalio se domaćinima što su svojim gostoprimstvom učinili da se reprezentacija Srbije tokom boravka u Rusiji „oseća kao kod… »

Pašinjan: Jermenija zainteresovana za dinamičan razvoj odnosa s Rusijom

Sputnik 29.06.2018
Jerevan je zainteresovan za dinamičan razvoj odnosa s Moskvom, izjavio je u petak premijer Jermenije Nikol Pašinjan na sastanku s ministrom kulture Rusije Vladimirom Medinskim. „Zainteresovani smo za bliske odnose s Rusijom, koji se razvijaju… »

Sprema li se zaplet da Priština raspiše referendum

Sputnik 29.06.2018
Kosovski političari pribojavaju se da će Tači pristati na stanje „zamrznutog konflikta“. Takozvani predsednik Kosova želi da čuje glas naroda i da na taj način izbegne eventualnu krivicu ako Kosovo ipak bude moralo da pravi kompromis sa… »

Papa korak bliže Srbiji — velika prepreka i dalje stoji

Sputnik 29.06.2018
Dolazak državnog sekretara Vatikana, kardinala Pjetra Parolina u Srbiju, ima cilj da pokrene razgovore o papinoj poseti. Pomaka nabolje u međusobnim odnosima je bilo, ali je pitanje da li je to dovoljno za odvažnije korake i da li bi to po Srbiju bilo… »

I FIFA priznala: Srbija je protiv Švajcarske oštećena za penal

Sputnik 29.06.2018
Grupna faza Svetskog prvenstva je okončana i ovog petka u Rusiji nema utakmica. To je idealna prilika za rekapitulaciju dosadašnjih događaja sa Mundijala. Jedan od najupčatljivijih detalja je svakako upotreba VAR tehnologije, koja se, ipak, nije… »

Malagurski: Istina o malinarima! (video)

Sputnik 29.06.2018
Malinari. Ili kako ih mnogi ljudi zamišljaju. A tako je možda i bilo do 2015. godine, kada je Srbija bila prva u svetu po proizvodnji i izvozu malina, ispred Čilea i Poljske. Cena je bila dobra, zato nije bilo ni protesta. Seljaci su zaboravili na… »

Lavrov: Moskva nije razgovarala s Vašingtonom o predaji Snoudena

Sputnik 29.06.2018
Rusija nikada nije s administracijom predsednika SAD Donalda Trampa razmatrala pitanje o isporučivanju bivšeg saradnika Agencije za nacionalnu bezbednost Edvarda Snoudena, on mora sam da donese odluku o svojoj daljoj sudbini, izjavio je u intervjuu… »

Lavrov: Ako ne bude poništena odluka o OZHO, dani organizacije su odbrojani

Sputnik 29.06.2018
Moskva će pokušati da poništi odluku o proširenju mandata Organizacije za zabranu hemijskog oružja, a ako u tome ne uspe, dani OZHO su odbrojani, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u petak. „Kada se konvencija ozbiljno narušava… »

Evo u kojim grčkim letovalištima još uvek nema ništa od kupanja (foto, video)

Sputnik 29.06.2018
Situacija u mestima u Grčkoj koja su prethodnih dana bila pogođena jakim nevremenom postepeno se normalizuje. Ipak, na pojedinim plažama kupanje još uvek nije moguće... Posledice potopa na Sitoniji još uvek su uočljive na pojedinim plažama, a zbog… »

Makron: EU ne vodi agresivnu politiku prema Rusiji

Sputnik 29.06.2018
Politika Evropske unije prema Rusiji nije agresivna, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron. „Evropska unija ne vodi agresivnu politiku prema Rusiji, i ne samo to, ona želi da izgradi pozitivnu strategiju sa susednim državama“, izjavio je… »