Arhiva » Vesti » Južne vesti 28.07.2018

Hotel "Partizan" ostao bez krova, a okolne ulice bez struje

Južne vesti subota, 28. jul 2018.  |  M. Jovanović Južne vesti

Zgarište na mestu gde je nekada bio krov i potkrovlje hotela "Partizan", slika je koja se može videti u Niškoj Banji danas, dan posle velikog požara. Velika materijalna šteta i stanovnici dve ulice bez struje posledice su ovog događaja, priča predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović, ali povređenih nije bilo, niti se plamen proširio na šumu i okolne objekte.

Jedna vatrogasna ekipa se još nalazi pored nekada čuvenog, a danas napuštenog hotela u Niškoj Banji jer, objašnjava Jovanović, oni moraju da budu tu dok se ne ugasi i poslednji ugarak.

Deo trotoara ispred hotela "Partizan" prema šetalištu u Banji je bezbedan od pada greda sa krova, ekipe su vać počistile prvi deo, ali je trotoar i dalje ograđen trakama koje sprečavaju pristup, dok je drugi deo krova, koji je okrenut suprotno od parka, još uvek nebezbedan, policija ne dozvoljava radnicima Mediane da priđu i očiste taj deo trotoara – priča Jovanović.

Pravovremenom reakcijom niških vatrogasa i Srpsko-ruskog humanitarnog centra, objašnjava Jovanović, sprečeno je da se vatra proširi i nastane šumski požar. Ekipa iz Beograda dolazi da istraži uzrok požara; foto: JV/M.J.

Materijalna šteta je velika, kaže prvi čovek Niške Banje, te se pretpostavlja da iznosi oko 100 miliona dinara, s obzirom na to da je Poreska uprava vrednost čitavog hotela procenila na 310 miliona.

Građevinski inspektori Niša su već izvršili uviđaj na objektu i u ponedeljak će pokušati da uruče rešenje vlasnicima hotela da dovedu hotel u stanje bezbedno za prolaznike. Ukoliko ne uspeju, uradićemo to o svom trošku, a fakturu ispostaviti vlasniku hotela. U ponedeljak stiže ekipa vatrogasnih inspektora iz Beograda, koja će izvršiti uviđaj i pokušati da dozna uzrok požara – kaže Jovanović.

Pričinjena velika materijalna šteta, ali povređenih nije bilo; foto: JV/M.J.Bez struje su zbog ovog požara ostali stanovnici dela ulice Trg Republike i cele Tošketove, ali Jovanović kaže da su u Elektrodistribuciji javili da će je ponovo biti tokom popodneva.

Inače, "Partizan" je jedan od tri hotela u Niškoj Banji koji godinama ne rade. Početkom ove godine skinuta je i poslednja zabeležba i hotel je stavljen na licitaciju, ali je prva propala. Pre požara koji je "progutao" dobar deo hotela, bila je planirana i druga licitacija.


Objavljeno na sajtu juznevesti.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Niška banja Partizan požar

©2019 Netmark d.o.o.