Arhiva » Vesti » Srbija danas 21.08.2018

Intervenisalo ministarstvo: Uklonjen skandalozan eksponat Mikija i Paje u Parizu

Takav sadržaj nije prikladan da predstavlja Srbiju

Srbija danas utorak, 21. avgust 2018.

Na intervenciju Ministarstva kulture i informisanja, u ponedeljak popodne, iz izloga Kulturno-informativnog centra (KIC) Srbije u Parizu, uklonjen je artefakt koji je izazvao kontroverze u srpskoj dijaspori, ali i u domaćoj javnosti, saopštilo je Ministarstvo kulture.

- Ne ulazeći u prostor slobode umetničkog koncepta, Ministarstvo kulture i informisanja smatra da takva vrsta sadržaja nije prikladna za KIC u Parizu i predstavljanje jedne države u svetu - kaže se u saopštenju.

Miki Maus jebe Paju Patka pored Belog anđela, izlog, srpski kulturni centar Pariz. pic.twitter.com/qVYGD89tun

— Čokoladni sladoled▫️ (@OtkudJa) August 21, 2018

- Predmetnu izložbu srpskog savremenog stvaralaštva pod nazivom ''Kraj i početak'', umetničke grupe ''Dimenzija'', podržala je komisija Ministarstva kulture i informisanja koja predlaže programe za KIC, koja je radila u sastavu: dramaturg Boban Jevtić, istoričar umetnosti Ana Bogdanović, istoričar umetnosti i kustos Una Popović, istoričar Stanislav Sretenović i pijanista Jovanka Višekruna - navodi se u saopštenju.

Mozda je jasnije kad imamo siru sliku u vidu. Uvek je jasnije sa sirom slikom. pic.twitter.com/q3Xgrjxofc

— Jeli Saveta? (@Jelisavetta) August 20, 2018

Ministarstvo kulture i informisanja prenosi da je komisija u svojoj odluci navela: ''Projekat ima visok stepen reprezentativnosti na međunarodnom planu i doprinosi razumevanju ideje i jezika savremene umetnosti mladih autora iz Srbije''.


Objavljeno na sajtu srbijadanas.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Ministarstvo kulture Pariz

©2019 Netmark d.o.o.