Arhiva vesti 20.09.2018

Policajac automobilom udario devojčicu u Nišu

RTS 20.09.2018
Policijski automobil, kojim je upravljao policijski službenik, udario je destogodišnju devojčicu u ulici Kosovke devojke u Nišu, potvrđeno je RTS-u u niškoj policiji. Nezgoda se dogodila oko 13 časova. Devojčica je u svesnom stanju prebačena u… »

Vlada usvojila Predlog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći

RTV 20.09.2018
BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći kojim je unapređen pristup pravdi za veliki broj građana slabijeg imovnog stanja, uz podršku širokog kruga pružalaca besplatne pravne pomoći. Ovaj zakon omogućiće… »

Međunarodnom saradnjom do odbrane od sajber-kriminala

RTS 20.09.2018
Pitanja visokotehnološkog kriminala i informacione bezbednosti nerazdvojan su segment nacionalne i međunarodne bezbednosti, pa su koordinacija i prekogranična saradnja neophodne kako bi se sprečio sajber-kriminal, poruka je ministara unutrašnjih… »

Gagić i dobra odbrana – Partizan se osvetio Mornaru za polufinale!

B92 20.09.2018
Košarkaši Partizana savladali su Mornar iz Bara u četvrtfinalu ABA Superkupa rezultatom 91:77 (22:18, 25:26, 20:19, 24:14). Partizan se revanširao Mornaru za poraz u prošlogodišnjem izdanju Superkupa, ali i za poraza u oba meča prošlosezonskog… »

Radnik pao u okno lifta tokom popravke, prevezen u bolnicu

RTV 20.09.2018
BEOGRAD - Radnik firme za popravku liftova pao je danas u okno lifta u poslovnoj zgradi u Resavskoj 31 u Beogradu, nakon čega je prebačen u Urgentni centar, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u Srbije. Radnik je u okno lifta pao tokom popravke, a u Urgentni… »

Sutra odluka o ukidanju privremenog smanjenja penzija

B92 20.09.2018
Beograd -- Poslanici u Skupštini Srbije počeće sutra vanredno zasedanje na kom će između ostalog razmatrati ukidanje zakona o privremnom smanjenju penzija. To je predviđeno izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojim se… »

Donald Tusk: Plan za Bregzit Tereze Mej neće uspeti

BBC News 20.09.2018
Predsednik Evropskog saveta odbacio je plan Tereze Mej. Premijerka Velike Britanije kaže da ima još „dosta teškog posla koji mora da se obavi". Novi predloženi plan Tereze Mej o ekonomskoj saradnji sa EU „neće uspeti", izjavio je predsednik… »

Tramp zgranuo Evropu rešenjem za migrantsku krizu: Sagradite zid u Sahari!

Kurir 20.09.2018
Iako davno obećani zid prema Meksiku Donald Tramp još nije izgradio, već je predložio novi - u Sahari koji bi, prema njegovom mišljenju, spasao Evropu od navale migranata. Španski ministar spoljnih poslova Đozep Borelj tvrdi da ga je američki… »

Državljanka Srbije deportovana jer je imala nekoliko stotina evra kod sebe

Radio 021 20.09.2018
Srpska državljanka Ljiljana Moharić i njeno dete preživeli su dramu na putu do njenog brata u Holandiji, pišu "Novosti". Na granici sa Belgijom, majci su graničari uzeli mobilni telefon i dokumente i odveli je sa detetom u centar za azilante. Razlog… »

Požar na naftnoj bušotini NIS-a kod Požarevca, troje povređeno

Radio 021 20.09.2018
Tri radnika su povređena u požaru na bušotini za vađenje nafte kod Požarevca. Posle ukazane pomoći u požarevačkoj bolnici, dvojica koji su teže povređeni prebačeni su za Beograd. Požar je izbio oko 19:30h na naftnoj bušotini NIS-a Bramalj 3 u… »