Arhiva vesti 20.09.2018

Crna Gora uvodi dobrovoljno služenje vojnog roka

N1 Info 20.09.2018
U Crnoj Gori će 2019. godine biti uvedeno dobrovoljno služenje vojnog roka, piše list Pobjeda pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane. "Dugoročnim planom razvoja odbrane 2016-2025, kao jedan od prioritetnih razvojnih ciljeva vojske predviđeno… »

Slučaj Darko Kostić: Krivična prijava zbog krađe mobilnog

Dnevnik 20.09.2018
BEOGRAD: Beogradska policija podnela je Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv B.Š. (22) zbog sumnje da je modnom kreatoru Darku Kostiću ukrao mobilni telefon. B.Š. je inače jedan od mladića zbog kojih je protiv Kostića… »

Saradnja policije Srbije sa kolegama iz Crne Gore i Makdeonije

RTV 20.09.2018
BEOGRAD - Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore Nebojša Stefanović i Mevludin Nuhodžić ocenili su danas u Beogradu da je dobra saradnja policija dve zemlje poslednjih meseci krunisana dobrim operativnim aktivnostima zajedničkih timova… »

Zavod traži od IZ Srbije: Zaustavite radove na džamiji

B92 20.09.2018
Novi Pazar -- Republički zavod za zaštitu spomenika kulture zabranio IZ u Srbiji izvođenje radova na "rušenju ostatka zidova i minareta Arap džamije" u Novom Pazaru. Iz Zavoda navode da se ti radovi izvode bez utvrđenih uslova za preduzimanje mera… »

Federer o Novaku: Ako ne mogu da ga pobedim, zajedno smo jači... (video)

Dnevnik 20.09.2018
Švajcarski teniser Rodžer Federer i srpski teniski as Novak Đoković održali su zajedničku konferenciju za novinare u Čikagu. Pred Lejver kup, revijalno takmičenje u kome će u "Timu Evrope" igrati od petka protiv tenisera koji čine "Tim sveta"… »

Samsung predstavio Galaxy A7

PC Press 20.09.2018
Galaxy A7 najnoviji je uređaj kompanije Samsung iz A serije, sa moćnom zadnjom trostrukom kamerom, a biće dostupan u slobodnoj prodaji početkom oktobra po ceni od 41,990 dinara, u crnoj, plavoj i zlatnoj boji. Tri kamere na poleđini donose sledeće… »

Spektakl na pomolu – Emirejts kupuje Etihad?

B92 20.09.2018
Vazduhoplovna kompanija Emirejts namerava da otkupi konkurenta, kompaniju Etihad, preneo je Blumberg. Kako se navodi, tim potezom bi nastala najveća kompanija za vazdušni prevoz putnika na planeti. “Bilo kakav dogovor, pošto su pregovori tek u… »

"Možda je vreme da se progovori o nekim stvarima..."

B92 20.09.2018
Već sam prolazio kroz vreme kada su Srbi u različitim sredinama morali da daju izjave lojalnosti na trgovima i ulicama ili su ih potpisivali u fabrikama. To je rekao predsednik SDSS u Hrvatskoj Milorad Pupovac i naveo da to svaki pripadnik srpske… »

Počeli radovi na sanaciji obale Nišave sa pazarske strane

Plus online 20.09.2018
Sanacija korita reke Nišave i obalnih kosina ove godine radi se uzvodno od Golemog do Ljubavnog mosta. Reč je o izradi stabilizacionih pragova u koritu reke kojima se povezuju obale. Obalne kosine se zatim uredjuju čime se sprečava podlokavanje obala… »

U Novom Sadu treće pojeftinjenje grejanja za godinu i po dana

RTV 20.09.2018
NOVI SAD - Na sednici Gradskog veća data je saglasnost na predlog Odluke JKP „Novosadska toplana" da promeni prodajne cene proizvodnje i isporuke toplotne energije za grejanje prosotrija i pripremu tople potrošne vode, pa će Novosađani ove grejne… »