Izvor: Danas arhiva vesti 20.09.2018

Ronaldo „pocrveneo“, Juve pobedio

Danas 19.09.2018
Odigrano prvo kolo Lige šampiona u grupama E,F,G i H Kristijano Ronaldo je na debiju za Juventus u Ligi šampiona dobio crveni karton u 30. minutu. Ronaldo je protrčao pored Murilja, igrač Valensije je pao a Ronaldo ga je zakačio po glavi dok je ovaj… »

Srbija parafirala sporazum sa Fronteksom o upravljanju migracijama

Danas 20.09.2018
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i evropski komesar za unutrašnja pitanja i migracije Dimitris Avramopulos parafirali su u četvrtak u Beogradu sporazum Srbije i Evropske unije (EU) o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za… »

Dačić u UAE: Najznačajniji srpski partner na Bliskom istoku

Danas 20.09.2018
Zahvaljujući naporima srpskog i emiratskog rukovodstva, danas Srbija i Emirati imaju odlične političke i ekonomske odnose koji se ubrzano razvijaju na svim poljima, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na prijemu u Ambasadi Srbije u… »

Ali: čišćenje posle jakih vetrova koji su pogodili Veliku Britaniju

Danas 20.09.2018
U toku je velika akcija čišćenja posledica oluje Ali koja je pogodila delove Velike Britanije. Vetar je duvao jačinom i do 160 kilometara na sat. Dvoje ljudi je poginulo, hiljade domova je ostalo bez struje, a vetar je prevrtao čak i kamione. U… »

Zvezda i Partizan za prvi trofej u sezoni

Danas 20.09.2018
Od danas do nedelje u Laktašima održaće se Superkup ABA lige Rezultatski bezbrižan pripremni period za takmičarsku 2018/19 je prošao. Za osam abaligaša koji će od večeras do nedelje u Laktašima učestvovati na drugom po redu Superkupu biće… »

Nesreća u centru Beograda, muškarac pao u okno lifta

Danas 20.09.2018
Radnik firme za popravku liftova pao je u okno lifta u poslovnoj zgradi u Resavskoj ulici u Beogradu, prenosi RTS. Nesreća se dogodila u jutarnjim časovima u bivšoj zgradi „Jugohemije“, koja se sada koristi kao poslovni prostor, kažu u MUP-u… »

Zahtev Fiskalnog saveta Vladi da povuče izmene penzijskog sistema

Danas 20.09.2018
Fiskalni savet zatražio je danas da Vlada povuče predložene izmene penzijskog sistema i ocenio da se, osim ukidanja zakona o privremenom smanjenju penzija, ukida i formula za usklađivanje penzija i Vladi daje diskreciona mogućnost da određuje iznose… »

Mej: London neće odgađati Bregzit

Danas 20.09.2018
Velika Britanija neće nastojati da odgodi Bregzit, čak i ako London i Brisel ne uspiju da se saglase u vezi sa pitanjima trgovine i regulisanja granice u Irskoj, izjavila je britanska premijerka Tereza Mej . Ona je tokom sastanka lidera EU u Salcburgu… »

Sjedninjene države „spremne da ponovo započnu pregovore“ sa Severnom Korejom

Danas 20.09.2018
Državni sekretar SAD Majk Pompeo je rekao da je spreman da ponovo pregovara sa Pjongjangom, u cilju denuklearizacije Severne Koreje do „2021. godine“. Razgovori između dve države su prekinuti nakon uopštenog dogovora koji je postignut početkom… »

Društvo sudija: Politizacija pravosuđa

Danas 20.09.2018
Društvo sudija Srbije ocenilo je, povodom okruglog stola o Nacrtu ustavnih amandmana, da ni rešenja iz treceg teksta amandmana za pravosuđe još uvek ne obezbeđuju smanjenje politizacije pravosuđa i jačanje nezavisnosti sudstva i samostalnosti… »