Izvor: Danas arhiva vesti 20.09.2018

Evropska noć istražvača u Beogradu 28. i 29. septembra

Danas 20.09.2018
Noć kad svako može da bude istraživač i otkrije stare tajne Ja nemam neki poseban talenat, samo sam radoznao, rekao je čuveni tvorac teorije relativiteta Albert Ajnštajn. Upavo za sve one koji su samo radoznali bez obzira koliko imaju godina po 13… »

Starim studentima rok još godinu dana

Danas 20.09.2018
Članovi skupštinskog Odbora za obrazovanje podržali predlog Ministarstva prosvete Članovi Odbora za obrazovanje Slupštine Srbije podržali su predlog Ministarstva prosvete da se starim studentima produži rok za završetak studija za godinu dana. To… »

Objavljeno „Saopštenje o investicijama „Zijin Majning Grupe“ u srpski RTB Bor

Danas 20.09.2018
Na sajtu kineske kompanije „Zijin Majning“ objavljeno je „Saopštenje o investicijama „Zijin Majning Grupe“ u srpski RTB Bor putem uvećanja kapitala“ Na dan sklapanja ugovora o strateškom partnerstvu sa Srbijom i RTB Bor, 17. septembra, na… »

Zeri: Preševska dolina na dnevnom redu sledećeg dijaloga Kosova i Srbije

Danas 20.09.2018
Iako se je još ne zna kada će se biti održan sledeći sastanak u okviru dijaloga, poznato je da će se na njemu, između ostalog, govoriti o zahtevu Albanaca Preševske doline o ujedinjenju sa Kosovom. To je potvrdila kancelarija predsednika Kosova… »

U Pekingu Kosovo u drugom planu

Danas 20.09.2018
U međunarodnim odnosima, kada razgovaraju političari, politika i ekonomija idu ruku pod ruku, ali to nije tako kada razgovaraju ekonomisti. To kaže za Danas ekonomista i poslanik Pokreta centra Aleksandar Stevanović, komentarišući politički aspekt… »

Kako bi se tvitovalo sa Solunskog fronta?

Danas 20.09.2018
Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ povodom 100 godina od Solunskog fronta otvorila je nalog na društvenoj mreži Tviter pod imenom „@1918nadSrbijom – Raport sa Solunskog fronta“. U eri sveprisutnih društvenih mreža i različitih… »

Održano predavanje o kulturnom uticaju Rusije u Kraljevu

Danas 20.09.2018
Sinoć je, u Ambasadi Republike Srbije u Moskvi održana uspešna prezentacija i predavanje na temu „Kulturno nasleđe srednjovekovne Srbije i odnosi Srba i Rusa (na primeru grada Kraljeva)“. Događaj su zajednički organizovali Ambasada Srbije i… »

E–papir ubrzava proceduru

Danas 20.09.2018
Drugi sajam privrede ZR - BizNet Sa više od stotinu izlagača i brojnim predstavnicima privrednih komora iz zemlje i regiona, zrenjaninski međunarodni sajam privrede Zr Biznet otvorio je kapije posetiocimau Hali Medison u Karađorđevom parku… »

Ministarstvo kulture raspisalo odatni konkurs za medije

Danas 20.09.2018
Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je dodatni Konkurs za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja u… »

Od Arap džamije ostao samo minaret

Danas 20.09.2018
Porušen najstariji građevinski i verski objekat u Novom Pazaru Vreme je da Novi Pazar dobije stariju i lepšu građevinu od Arap džamije, koja je do minulog utorka, na početku sada Stare čaršije vekovala, još malo pa pet stoleća. Ni tanana… »