Izvor: Danas arhiva vesti 20.09.2018

Plenković: Važno ojačati spoljne granice EU

Danas 20.09.2018
Hrvatskoj je važno da pojačane snage evropske agencije za granice (Frontex) budu raspoređene u susednim zemljama kako bi pomogle njihovim graničnim policijama, kao i na prvim spoljnim granicama EU u Bugarskoj i Grčkoj, izjavio je danas hrvatski… »

„Orao“ uskoro u vlasništvu Srbije

Danas 20.09.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin posetili su danas u Bijeljini Akcionarsko društvo za proizvodnju i remont „Orao“ i najavili vlasničku transformaciju te kompanije, u čije vlasništvo će sa 50… »

Besplatni pregledi za sve građane u nedelju

Danas 20.09.2018
Ministarstvo zdravlja i ove jeseni nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju. U nedelju 23. septembra, od devet do 16 časova, svi građani… »

Najmanje šest žrtava na Filipinima

Danas 20.09.2018
Najmanje šest osoba je poginulo, a nekoliko desetina se smatra nestalim nakon pokretanja velikog klizišta u centralnom delu Filipina, pogođenom obilnim monsunskim kišama, javlja AFP. Nova tragedija usledila je samo nekoliko dana nakon najsnažnije… »

Gojković: Dobra saradnja sa Rusijom

Danas 20.09.2018
Između Srbije i Rusije postoje dobri bilateralni odnosi na svim poljima, zasnovani na bliskosti dva naroda, tradicionalnom prijateljstvu i kulturnoj i istorijskoj povezanosti, istakla je predsednica Skupštine Maja Gojković u razgovoru sa predsednicom… »

Brnabić sa turskim ministrom unutrašnjih poslova o evrointegracijama

Danas 20.09.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa turskim ministrom unutrašnjih poslova Sulejmanom Sojluom o daljem unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje, evropskim integracijama kao i saradnji nadležnih institucija u oblasti borbe… »

Obradović u poseti Medveđi: Zašto je država zaboravila ovu opštinu?

Danas 20.09.2018
Predsednik Dveri Boško Obradović obišao je juče opštinu Medveđa gde je u razgovoru sa građanima poručio da država treba više da ulaže u ovu opštinu, a ne da trguje s ovom teritorijom. Obradović je istakao da su građani ove opštine u strahu… »

Roditelji gejmera: kako igrice mogu da pomognu vašoj deci

Danas 20.09.2018
Od kada postoje igrice predstavljaju bauk za roditelje. Mnogi smatraju da deca previše vremena provode uz kompjuter, da igrice mogu da oštete vid, utiču na uspeh u školi ili društveni život deteta. Pošto je odrasla igrajući igrice, a danas… »

Poslanik SNS štrajkačima glađu: Vaši muževi i deca trpe zbog vas

Danas 20.09.2018
U pogonu Gumoplastike radnike koji već tri dana ne uzimaju hranu posetio i Zoran Stanković Treću noć zaredom 40 radnika Gumoplastike iz Bujanovca provelo je u pogonu fabrike u selu Klenike štrajkujući glađu. Pre nego što su se odlučili da na ovaj… »

Srbija nije meta terorista

Danas 20.09.2018
Izveštaj Stejt departmenta o terorizmu za 2017. godinu U Srbiji prošle godine nije bilo terorističkih napada i nivo aktivnosti u vezi sa regrutacijom boraca za Islamsku državu bio je nizak, a najveće pretnje od terorizma ostaju potencijalno kretanje… »