Izvor: Danas arhiva vesti 20.09.2018

Srbija na „digitalnom putu svile“

Danas 20.09.2018
Direktor Nacionalne komisije za razvoj i reforme Narodne republike Kine (NDRC) Ren Zivu poručio je da je NDRC zainteresovana za proširenje saradnje sa Srbijom, a prioritet bi imali projekti digitalne ekonomije i saradnja u oblastima e-trgovine… »

Pravda za Davida ispred Policijske uprave Banjaluka

Danas 20.09.2018
Otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, Davor Dragičević, i danas stoji sa grupom građana ispred Policijske uprave Banjaluka uzvikujući „Ko je ubio Davida“. Okupljanje ispred zgrade Policijske uprave počelo je u sredu uveče nakon što je na… »

Započeo projekat „Očuvanje muzičkog nasleđa Kosova i Metohije“ u Kučevu

Danas 20.09.2018
U Kučevu je održana dvodnevna radionica u okvoru projekta „Očuvanje muzičkog nasleđa Kosova i Metohije“, koji realizuje Muzikološki institut SANU, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja. Radionicu su vodile etnomuzikolozi Maja… »

Takmičenje amatera Festival „Štap i kanap“

Danas 20.09.2018
U Velikom Gradištu 22. septembra proglasiće se pobednik Festivala amaterskih pozorišta «Štap i kanap» – ŠIK, četvrtog po redu, koji se održava u organizaciji Kulturnog centra „Vlastimir Pavlović Carevac“. Na programu smotre su predstave… »

Izmislili da je novac za Petrino lečenje proneveren

Danas 20.09.2018
Nastavljena tabloidna hajka na glumca Sergeja Trifunovića zbog kritika na račun predsednika Srbije Da nije bilo fondacije Podrži život, moja Petra sada ne bi bila među živima. Strašno je što je Srpski telegraf izmislio celu aferu, zloupotrebio… »

Navaz Šarif: sud u Pakistanu naredio oslobađanje bivšeg premijera

Danas 20.09.2018
Sud u Pakistanu je naložio oslobađanje bivšeg premijera Navaza Šarifa, koji je proveo samo dva meseca u zatvoru, nakon što je osuđen na deset godina zbog korupcije. Šarifu i njegovoj ćerci Marijam, koja je u julu osuđena zbog saučesništva… »

Jadni Tod: Kako je Stormi Denijels uništila Mario Kart

Danas 20.09.2018
Tod je voljeni lik sa glavom u obliku pečurke iz Super Mario video igara. Ali zahvaljujući isečcima iz knjige pornografske zvezde Stormi Denijels, Toda povezuju sa američkim predsednikom Donaldom Trampom. Denijels u knjizi upoređuje penis Donalda… »

Filmski vodič od 20. do 26. septembra

Danas 20.09.2018
List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke. 20. do 22. septembra – Festival horora i vina Četvrti po redu „Dead Lake Horror & Wine“ festival, održaće… »

√2

Danas 20.09.2018
Hipas iz Metaponta bio je najneobičniji pripadnik pitagorejskog bratstva, koje je i samo po mnogo čemu bilo neobično. Ovaj, koliko briljantan toliko i tragičan čovek, gotovo mitska figura, jedan je od najranijih pripadnika bratstva kojem se uopšte… »

Ostavka direktora Danske banke zbog pranja novca

Danas 20.09.2018
Sumnjivih 200 milijardi evra prošlo kroz estonski ogranak Izvršni direktor Danske banke Tomas Borgen podneo je ostavku zbog istrage o uplatama od oko 200 milijardi evra kroz estonski ogranak ove banke, za koje se smatra da su sumnjive. „Očigledno je… »