Izvor: Danas arhiva vesti 20.09.2018

Građanski blok 381: Sačuvati ideju moderne Srbije

Danas 19.09.2018
Predstavnici Građanskog bloka 381 su na večeršnjoj tribini na Novom Beogradu predstavili građanima programski dokument koji nudi viziju moderne, evropski uređene i orijentisane države, sa čovekom i njegovim potrebama kao osnovim zadatkom buduće… »

Fijat kamioni: Prijave zbog malverzacija

Danas 20.09.2018
Bivši radnici fabrike „Zastava kamioni“ podneli su danas krivične prijave protiv doskorašnje uprave te fabrike i aktuelnog poslovodstva novoformirane vojne fabrike „Zastava TERVO“, zbog sumnje da je bilo malverzacija sa imovinom ovih… »

Otvoren 55. Beogradski međunarodni susret pisaca

Danas 20.09.2018
Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović svečano je danas otvorio jubilarni 55. Beogradski međunarodni susret pisaca koji se, do 24. septembra, održava pod pokroviteljstvom Grada Beograda. On je, u svečanoj sali Starog dvora, istakao značaj… »

Požarevac: Pritvor zbog zloupotrebe položaja

Danas 20.09.2018
Uhapšeni bivši i sadašnji direktor Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Protiv dvojice Požarevljana, A.S, direktora Poljoprivredne savetodavne i stručne službe „Požarevac“ i bivšeg direktora ove službe J. G, koji je duže vreme na… »

SINOS: Rijaliti su sramota za srpsku medijsku scenu

Danas 20.09.2018
Sindikat novinara Srbije (SINOS) saopštio je danas da podržava ocenu ministra kulture I informisanja Vladana Vukosavljevića da su rijaliti programi sramota za medijsku scenu Srbije. Kako su saopštili iz Sindikata nezavisnih novinara Srbije, smatraju… »

GI: Žrtve neistina bolesna deca

Danas 20.09.2018
Građanske inicijative pozivaju Vladu Srbije da hitno reaguje povodom uznemiravajućih tekstova u pojedinim štampanim medijima kojima se šire neistine o fondaciji „Podrži život“ koja je, kako se navodi, ostvarila ogromne rezultate u sakupljanju i… »

DW: Trampova „ekonomska zabluda“

Danas 20.09.2018
Predsednik SAD Donad Tramp u trgovinskom sporu sa Kinom preti batinom zvanom povećanje carine. Ako se njome zbilja i razmaše, udarcima će pogoditi ne samo Kinu, već i SAD, a i druge. U tim delirijumskim rečenicama se gotovo klinički čisto vidi… »

Povratak „indeksovaca“

Danas 20.09.2018
Da li je jedan od ciljeva nedavne smene neposlušnog, svojeglavog, neretko i bahatog, ali ne i neuspešnog rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića…. … za čije „vladavine“ je ta visokoškolska ustanova prvi put u svojoj istoriji… »

Ustav našminkan evropskim standardima

Danas 20.09.2018
Koliko je Ministarstvo pravde ozbiljno shvatilo sugestije Venecijanske komisije Od šest osnovnih primedbi koje je na račun nacrta ustavnih amandmana izrekla Venecijanska komisija Saveta Evrope, Ministarstvo pravde je formalno uvažilo svih šest… »

Kriza kapaciteta

Danas 20.09.2018
Izgleda da će popečitelj kulture i informisanja Vladan Vukosavljević skorih dana biti viđen za Mladenovac, a može mu se dogoditi i da završi u ropotarnici istorije, odakle ga – smatra jedna škola ovdašnjeg ciničkog mišljenja – nije trebalo… »