Izvor: Danas arhiva vesti 20.09.2018

Ferari će lansirati 15 novih modela do 2022.

Danas 20.09.2018
Italijanski proizvođač sportskih vozila je u sklopu petogodišnje strategije pod novim rukovodstvom najavio da će lansirati 15 novih modela do 2022. godine. Firma će predstaviti i svoj prvi terenac Purosangue na kraju petogodišnjeg perioda. Izvršni… »

Soni lannsira mini verziju klasične plejstejšn konzole

Danas 20.09.2018
Soni je najavio minijaturnu verziju prve plejstejšn konzole, koja je prvobitno puštena u prodaju 1994. godine. Mala verzija će sadržati 20 retro naslova, poput Final Fantasy VII i Tekken 3. Plejstejšn klasik će biti duplo manji od originalne verzije… »

Gruzija: Crkva protestima sprečila usvajanje zakona o kanabisu

Danas 20.09.2018
Gruzijska vlada odustala je od usvajanja zakona kojim bi se legalizovalo uzgajanje marihuane u medicinske svrhe nakon što je moćna pravoslavna crkva organizovala masovne proteste, javljaju gruzijski mediji. Predsednik gruzijskog parlamenta Irakli… »

NIS održao Simpozijum budućih lidera u naftno-gasnoj industriji

Danas 20.09.2018
Nacionalni naftni komitet Srbije bio je domaćin međunarodne konferencije Tommorow’s Leaders Symposium (Simpozijuma budućih lidera), posvećene izazovima i transformaciji u sektoru prerade i prometa nafte i gasa. Tema trećeg po redu Simpozijuma bila… »

Stefanović: Efikasno protiv sajber-kriminala

Danas 20.09.2018
Policija je od početka godine podnela 77 krivičnih prijava iz oblasti visokotehnološkog kriminala protiv 82 lica, izjavio je danas ministar unutrašnjih polsova Nebojša Stefanović. Za deset godina od formiranja policijskg odeljenja za borbu protiv… »

Vesić: Ove godine grad izdao građevinske dozvole za više od 750.000 kvadrata

Danas 20.09.2018
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić položio je danas, zajedno sa direktorom kompanije „MPC Properties” Ingom Nisenom, kamen temeljac za 45 miliona evra vrednu buduću zgradu poslovnog objekta „Navigator biznis centar 2” u Ulici Milutina… »

Fronteks na Balkanu je „ironija“

Danas 20.09.2018
Ako ste Albanija, Makedonija, Srbija, Egipat ili Libija – šta ćete dobiti ako imate evropske graničare i neku vrstu prijemnog centra za migrante na vašoj teritoriji, pita Tobi Vogel, istraživač briselskog Centra za studije evropske politike, a… »

Fudbaleri CZ: Mnoge smo prijatno iznenadili

Danas 20.09.2018
Šampion Srbije (pre)zadovoljni partijom protiv Napolija na startu Lige šampiona Prvi bod Crvene zvezde u Ligi šampiona izazvao je euforiju među navijačima na stadionu „Rajko Mitić“, a nula protiv Napolija ocenjena je kao veliki i zasluženi… »

Evropska Noć istraživača

Danas 20.09.2018
Trinaesta Evropska noć istraživača, pod sloganom „Istražuj kroz noć, u znanju je moć“, biće održana u 28. i 29. septembra u Beogradu, rečeno je danas na konferenciji za novinare. U Beogradu će Evropska noć istraživača biti održana na… »

Zakon o računanju vremena usklađuje se sa EU

Danas 20.09.2018
U nedelju 28. oktobra počinje zimsko računanje vremena kada će se časovnici vratiti jedan sat unazad, a posle ovogodišnje ankete u zemljama Evropske unije ostaje neizvesno da li će srednjoevropsko vreme i dalje biti podešavano svakog proleća i… »