Izvor: Danas arhiva vesti 20.09.2018

Odložen početak novog suđenja žandarmima

Danas 20.09.2018
Ponovljeno suđenje grupi niških žandarma koji su tokom Parade ponosa 2014. godine učestvovali u incidentu u kojem su povređena braća Aleksandra Vučića i Siniše Malog, nije počelo juče u Višem sudu u Beogradu, zbog odlaganja glavnog pretresa… »

Građani ne znaju kako vlade troše njihov novac

Danas 19.09.2018
– Stanje javnih finansija u zemljama Zapadnog Balkana, i pored stabilnog javnog duga u nekim slučajevima, obeleženo je neravnopravnim, netransparentnim tržišnim uslovima i zahteva ojačavanje srednjoročnih fiskalnih planova uz više investicija… »

Počelo snimanje kratkometražnog filma „Mališan“

Danas 19.09.2018
Zombi kao univerzalni simbol – Počelo je snimanje horor komedije „Mališan“ u kojoj glavnu ulogu tumači finski glumac Oni Tomila poznat po glavnim ulogama u blokbasteru Big Game i Rare Exports. U filmu igraju i Katarina Žutić i Slaviša… »

Saradnja Beograda i Minska

Danas 19.09.2018
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ugostio je danas ambasadora Belorusije u Srbiji Valerija Briljova, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje Beograda i Minska. Napravljen je presek dosadašnje saradnje dva glavna grada i razgovarano je o… »

Čanak: Ne verujem u menjanje granica

Danas 19.09.2018
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su granice na Balkanu beskonačno osetljiva stvar i možda ne najpravednije, ali najjeftinije rešenje je da se ne menjaju. Dogovor Beograda i Prištine o korekciji granica možda bi… »

Partizan opet „minimalcem“, ovog puta protiv Rada, do tri boda

Danas 19.09.2018
Posle veoma slabih igara protiv Proletera u Novom Sadu i večeras protiv Rada jedino što hrabri navijače Partizana pred „večiti derbi“ je nada da gore ne može biti. Ni „šok terapija“ očigledno nije dala očekivani boljitak, „parni… »

Tasovac: Borba protiv rijalitija osuđena na nesupeh

Danas 19.09.2018
Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac ocenio je da je direktna borba protiv rijalitija, koju je pokrenuo ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, osuđena na neuspeh zato što „mehanizam društvenog sablažnjavanja upravo daje… »

Laza Kostić kao pravnik

Danas 19.09.2018
Knjiga „Pravnički dometi pesnika Laze Kostića” prof. dr Žike Bujuklića predstavljena je danas u 14 časova u Atrijumu Doma Vojske Srbije. Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu dr Žika Bujuklić ovom studijom pokazuje da Laza Kostić nije bio samo… »

Sukob sportskih saveza na štetu sportistkinja

Danas 19.09.2018
Tekvondo asocijacija Srbije odbila da klubovima sa kojima je u sporu overi takmičarske rezultate Grupa beogradskih tekvondo klubova podneće krivične prijave protiv Tekvondo asocijacije Srbije (TAS) jer ovaj savez nije hteo da overi rezultate koje su… »

Radojičić: Korišćenje iskustava Helsinkija u Beogradu

Danas 19.09.2018
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i ambasador Finske Perti Ikonen razgovarali su danas o zdravstvu i obrazovanju, saopštio je Beoinfo. Helsinki je iz godine u godinu među deset gradova Evrope koji su najpogodniji za život, pa je sa te strane… »