Izvor: Danas arhiva vesti 20.09.2018

Vulin: Poseta predsednika Vučića Kini je istorijska

Danas 20.09.2018
Poseta predsednika Vučića Kini je istorijska, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin tokom posete bijeljinskoj kompaniji „Orao“. On je prilikom posete kompaniji „Orao“ istakao da je Srbija ušla na velika vrata na svetsku pozornicu i… »

Brnabić, Vulin i Gašić dobitnici Plakete za izuzetnu saradnju sa MUP-om

Danas 20.09.2018
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je Plakete za izuzetnu saradnju i doprinos radu Ministarstva unutrašnjih poslova premijerki Ani Brnabić, ministru odbrane Aleksandru Vulinu i direktoru Bezbednosno… »

Jovanović: Kina Srbiji donosi prestiž

Danas 20.09.2018
Izbor Kine da Srbija bude centar i njeno predvorje za plasman u Evropu pre svega donosi prestiž i priznanje srpskoj politici nezavisnosti, ali i brojne ekonomske koristi, ocenio je kaže za RTS nekadašnji šef diplomatije i ambasador Jugoslavije u… »

Holesterol produžava život

Danas 20.09.2018
Ne postoji dokaz da visok nivo takozvanog lošeg holesterola prouzrokuje srčana oboljenja, zaključak je studije koju je na uzorku od 1,3 miliona pacijenata uradilo 17 renomiranih svetskih lekara. Njihov je zaključak da je efekat statina, lekova za… »

Razmena podataka sa Turskom

Danas 19.09.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu potpisali su večeras u Beogradu Pismo o namerama u oblasti bezbednosti, koje će doprineti bržoj i intenzivnijoj razmeni podataka. Jedan od… »

Tači potvrdio mogućnost sastanka sa Trampom

Danas 20.09.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači potvrdio je danas mogućnost sastanka sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trampom na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Poštovaćemo planirani dnevni red, a tu je uključena mogućnost… »

Deni Bojl i ostali režiseri Bonda koji su otišli

Danas 20.09.2018
Deni Bojl je odustao od režiranja najnovijeg filma o Bondu što je podstaklo brojna nagađanja o razlozima. Zvanično objašnjenje je da su postojale „kreativne razlike“. Ali izgleda da nije samo to u pitanju. Da li je raspored bio prenatrpan? Datum… »

Srbija i CERN: Osnivač u redu za punopravno članstvo

Danas 20.09.2018
U simulaciji Velikog praska i mnogim drugim eksperimentima Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) učestvuju i naučnici iz Srbije – zahvaljujući pridruženom članstvu u toj organizaciji. Do kraja 2018. Srbija bi trebalo da postane… »

Bregzit: Mej apeluje na lidere EU da razmisle o njenom ‘ozbiljnom planu’

Danas 20.09.2018
Britanska premijerka Tereza Mej apelovala je na lidere Evropske unije da sporazum o Bregzitu bude postignut u naredna dva meseca, ističući da pregovori neće biti produženi. Na večeri u Salzburgu Mej je predstavnicima 27 zemalja Evrope rekla da su… »

Narodna stranka pokrenula akciju „Ko ruši SPENS, ruši Novi Sad“

Danas 20.09.2018
Narodna stranka pokrenula je akciju „Ko ruši SPENS, ruši Novi Sad“, čiji je cilj sprečavanje rušenja jednog od simbola Novog Sada, a peticiju je u centru grada u prvih sat i po u potpisalo više stotina Novosađana. Svoj potpis je među prvima… »