Izvor: Novi magazin arhiva vesti 23.11.2018

Pravilnik o bezbednosti dečijih igrališta od danas u punoj primeni

Novi magazin 23.11.2018
Punа primenа Prаvilnikа o bezbednosti dečijih igrаlištа počela je danas s ciljem da se povećа bezbednost dece tokom igre nа otvorenom, saopštilo je Ministarstvo privrede. Prema novom propisu Ministаrstva privrede, svа igrаlištа u Srbiji… »

Fabrici: Dijalog Beograda i Prištine potreban je više nego ikada

Novi magazin 23.11.2018
Šef Delegacije EU Srbiji Sem Fabrici izjavio je danas da je dijalog između Beograda i Prištine neophodan i da na to ukazuju poslednji događaji. EU traži od vlasti Kosova da deluju u skladu s vladavinom prava, rekao je za Betu i Euraktiv Srbija… »

Čavušoglu: Tramp namerava da zatvori oči o ubistvu Kašogija

Novi magazin 23.11.2018
Turske vlasti ocenile su danas da izjave američkog predsednika o ubistvu novinara Džamala Kašogija ukazuju da Donald Tramp namerava da "zatvori oči" o tom slučaju. "Tramp na neki način kaže da zatvara oči o ubistvu saudijskog novinara", izjavio je… »

Ambasada SAD : Uznemireni smo odlukom o uvođenju takse od 100 odsto

Novi magazin 23.11.2018
Ambasada Sjedinjenih američkih država na Kosovu je izrazila uznemirenost odlukom Vlade Kosova o uvođenju takse od 100 odsto za robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine. "Sjedinjene države su uznemirene zbog odluke vlade da podigne trgovinske… »

Kubanski lekari napuštaju Brazil

Novi magazin 23.11.2018
Nekoliko stotina kubanskih lekara napustilo je danas Brazil posle odluke vlasti u Havani da suspenduje program slanja svojih lekara zbog kritika novoizabranog brazilskog predsednika Žaira Bolsonara. Vraćanje kubanskih lekara koji su radili u Brazilu u… »

U Banjaluci voz pregazio muškarca

Novi magazin 23.11.2018
Kod železničke stanice u Banjaluci voz je sinoć oko ponoći udario muškarca, koji je preminuo od zadobijenih povreda, saopštila je Policijska uprava Banjaluke. U saopštenju se navodi da je policiji oko 23.55 časova prijavljeno da se na jednom od… »

CEP: Vlada i dalje netransparentna, Poverenik postavlja stnadarde

Novi magazin 23.11.2018
Zemlje koje predvode u procesu pristupanja EU u regionu nisu nužno i najbolje u pojedinačnim reformskim oblastima pa je tako Srbija po otvorenosti, transparentnosti i odgovornosti uprave na trećem mestu u regionu a Crna Gora je pretposlednja, pokazuju… »

Bošković: Crna Gora iskren prijatelj svih zemalja regiona

Novi magazin 23.11.2018
Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković izjavio je danas povodom kritika koje su na račun Crne Gore izneli srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin i predsednik Srbije Aleksandar Vučić zbog nedavne podrške zahtevu Kosova za ulazak u Interpol… »

Španski premijer zadržao pretnju blokadom sporazuma o Bregzitu

Novi magazin 23.11.2018
Španski premijer Pedro Sančes izjavio je kasno sinoć da je zadržao stav o blokadi sporazuma o Bregzitu ako se ne prizna direktna uloga Španije u pregovorima o budućnosti Gibraltara. Sančes je posle telefonskog razgovora s britanskom premijerkom… »

Izaslanik UN za Jemen stigao u Hodeidu gde je na snazi primirje

Novi magazin 23.11.2018
Izaslanik UN za Jemen Martin Grifits stigao je danas u Hodeidu, gde se desetak dana poštuje prekid vatre izmedju jemenskih snaga i šiitskih pobunjenika, saopštili su izvori UN-a. Grifits je u Hodeidu stigao iz Sane, glavnog grada Jemena pod kontrolom… »