Izvor: Novi magazin arhiva vesti 23.11.2018

Francuska kao i Nemačka zabranila ulazak Saudijcima povezanim s ubistvom Kašogija

Novi magazin 23.11.2018
Francuske vlasti saopštile su da su uvele kaznene mere protiv 18 Saudijaca osumnjičenih za umešanost u ubistvo novinara Džamala Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu, preneo je danas radio Frans enfo (France Info). Francusko ministarstvo… »

Na sarajevskom aerodromu uhapšena osoba osumnjičena za terorizam

Novi magazin 23.11.2018
Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su na sarajevskom aerodromu jednu osobu zbog sumnje da je kao pripadnik terorističkih organizacija boravila na ratištu na području Sirije i Iraka. Iz SIPE su naveli da je ta osoba uhapšena… »

Gradonačelnik Tihuane proglasio humanitarnu krizu

Novi magazin 23.11.2018
Gradonačelnik Tihuane Huan Manuel Gastelum proglasio je danas humanitarnu krizu u tom gradu i rekao da je od UN zatražio pomoć u vezi skoro 5.000 migranata iz Centralne Amerike koji su tu došli. Gastelum je rekao da je meksička federalna vlada… »

Hamas objavio fotografije prerušenih izraelskih vojnika, cenzor upozorava na opasnost

Novi magazin 23.11.2018
Palestinski ekstremistički pokret Hamas objavio je fotografije prerušenih izraelskih vojnika koji su se 11. novembra ubacili na jug pojas Gaze. Slike dve žene i šest muškaraca, automobila i kamiona poslalo je medijima vojno krilo Hamasa Brigade al… »

Vukosavljević s mađarskom delegacijom o saradnje u obrazovanju, nauci i kulturi

Novi magazin 23.11.2018
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević razgovarao je danas s mađarskom delegacijom, na čelu sa ministrom za ljudske resurse Miklošem Kašlerom, o sprovođenju programa saradnje u oblasti obrazovanja, nauke i kulture između vlada Srbije… »

Besplatan parking, bazeni i gradski prevoz povodom proslave prisajedinjenja

Novi magazin 23.11.2018
Gradska kuća u Novom Sadu saopštila je danas da će povodom proslave stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata i prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, građani u subotu i nedelju, 24. i 25. novembra, na poklon dobiti besplatne usluge javnih… »

Nevladine organizacije trže transparentan izbor novog Poverenika

Novi magazin 23.11.2018
Više od 60 organizacija civilnog društva, medija, predstavnika poslovne, stručne i naučne zajednice pozvalo je Odbor za kulturu i informisanje Skuštine Srbije da proces izbora novog poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o… »

Međedović: Novopazarska privreda će trpeti zbog povećanja taksi

Novi magazin 23.11.2018
Odluka kosovskih vlasti o povećanju takse sa 10 na 100 odsto za robu iz Srbije sistematski će uticati na kompanije iz Novog Pazara koje tradicionalno deo svojih proizvoda plasiraju na tom tržištu, ocenio je predstavnik Privredne komore Srbije (PKS) u… »

Najmanje devet mrtvih i 22 ranjenih u eksploziji u džamiji vojne baze u Avganistanu

Novi magazin 23.11.2018
Najmanje devet osoba je poginulo, dok su 22 ranjene u eksploziji u džamiji u okviru baze avganistanske vojske u istočnoj avganistanskoj provinciji Host. Zvaničnici avganistanskog ministarstva odbrane su saopšili da niko nije preuzeo odgovornost za… »

Zaštitnik građana: Građanima se mora približiti sistem za delovanje po pritužbi

Novi magazin 23.11.2018
Zaštitnik građana Zoran Pašalić ocenio je danas da se za rešavanje problema koji spadaju u ingerencije te institucije i kako bi se sistem za delovanje po pritužbi približio građanima, njima mora "otići pred noge". On je danas u okviru kampanje… »