Izvor: Novi magazin arhiva vesti 23.11.2018

Vučić: Penzionerima pre kraja godine jednokratna pomoć od 3.000 dinara

Novi magazin 23.11.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će penzioneri pre kraja godine dobiti jednokratnu pomoć od 3.000 dinara. Vučić je nakon sastanka sa ministrima Vlade Srbije rekao da će penzioneri u narednih nekoliko dana dobiti jednokratnu… »

Brnabić: Srbija će po svaku cenu čuvati stabilnost, osim po cenu života Srba na Kosovu i Metohiji

Novi magazin 23.11.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija po svaku cenu čuvati stabilnost, osim po cenu života i slobode Srba na Kosovu i Metohiji. "Apelovaćemo ;na razum, međunarondo pravo i pravdu, potpisane međunarodne sporazume na snazi… »

Nedimović najavio nacionalnu laboratorju za kontrolu mleka, Savez za Srbiju: Ministar u kampanji

Novi magazin 23.11.2018
Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je danas u Lučanima da će budžet za poljoprivredu u sledećoj godini biti uvećan za pet milijardi i da će ta sredstva biti upotrebljena za subvencionisanu nabavku poljoprivredne mehanizacije… »

Žene najčešće bole kolena, muškarce leđa, a evo i zbog čega

Novi magazin 23.11.2018
Oko 21 milion odraslih osoba ima osteoartritis odnosno bolne zglobove, koji mogu dovesti do toga da ne možete da se krećete. Najčešće se javlja u starijem životnom dobu, ali mogu da pogode bilo koga. Kod žena se osteoartritis javlja najčešće… »

Novoj pčelarskoj zadruzi oko 7 miliona dinara bespovratnih sredstava od vlade

Novi magazin 23.11.2018
Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća Milan Krkobabić i pomoćnik predsednika Opštine Prokuplje Vladica Mladenović potpisali su ugovor o dodeli 6.940.000 dinara bespovratnih sredstava novoformiranoj Pčelarskoj… »

Rusija odbacuje rokove u pregovorima o Siriji

Novi magazin 23.11.2018
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas u Rimu da njegova zemlja odbija da postavi "rok" za pregovore o Siriji, i optužio one koji se za to zalažu da žele da sabotiraju mirovni proces u Astani. "Ne verujem u veštačke rokove"… »

Dodik: Predsedništvo je jedini izvršno-politički organ, Savet ministara je pomoćno telo

Novi magazin 23.11.2018
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Predsedništvo BiH jedini izvršno-politički organ na nivou BiH, a da su sve ostale zajedničke institucije, među kojima i Savet ministara BiH, samo pomoćna tela. "Savet ministara… »

U Švajcarskoj u nedelju referendum o subvencijama za one koji čuvaju krave s rogovima

Novi magazin 23.11.2018
U Švajcarskoj su krave deo pejzaža i njihove slike su na razglednicama i čokoladama, a ove nedelje će biti i predmet referenduma. Švajcarci će odlučivati da li da poljoprivrednici koji uzgajaju krave sa rogovima, koje čine oko 10 odsto goveda u… »

Migranti iz Prihvatnog centra u Obrenovcu obišli arheološko nalazište Belo brdo u Vinči

Novi magazin 23.11.2018
Migranti iz Prihvatnog centra u Obrenovcu obišli su danas arheološko nalazište "Belo brdo" u Vinči iz mlađeg kamenog doba, iz perioda oko 7.000 godina pre nove ere, jer su pokazali interesovanje za istoriju Srbije. Mateja Bakočević iz Međunarodne… »

Podignuta optužnica protiv nekadašnjeg pripadnika Belih orlova za ratni zločin na području Gacka

Novi magazin 23.11.2018
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Predraga Lažetića (1965) iz Gacka, koji se tereti za ratne zločine protiv civila bošnjačke nacionalnosti na području te opštine u junu 1992. godine. "Optuženi se tereti da je kao pripadnik paravojne… »