Izvor: Novi magazin arhiva vesti 23.11.2018

Preminuo mladić u Leskovcu povređen polomljenim staklom

Novi magazin 23.11.2018
Leskovčanin S.S. (22) teško povređen sinoć polomljenim staklom, zbog čega je iskrvario i preminuo u kolima hitne pomoći, rekao je direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević. On je za agenciju Beta rekao danas da su lekari dali sve od… »

Španski premijer u prvoj poseti Kubi

Novi magazin 23.11.2018
Španski premijer Pedro Sančes u istorijskoj poseti Kubi danas će se založiti za jačanje diplomatskih i ekonomskih veza s tom zemljom, javila je agencija Frans pres. Sančes koji je prvi premijer Španije u poseti Kubi u poslednje 32 godine, stigao je… »

Dva policajca poginula u Pakistanu u sprečavanju napada na kineski konzulat

Novi magazin 23.11.2018
Dva policajca poginula su danas u sprečavanju napada naoružanih ljudi na kineski konzulat u Karačiju, drugom radu po veličini u Paksistanu, saopštili su policijski izvori. "Grupa od oko četiri naoružanih muškaraca pokušala je da uđe u kineski… »

PSG ispred predsedništva: Dokle će Kosovo služiti za skretanje pažnje

Novi magazin 23.11.2018
Predstavnici pokreta slobodnih građana Srbije večeras su se okupili ispred predsedništva Srbije i javno postavili pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću - dokle će Kosovo služiti za skretanje pažnje sa "bede, krađe i diktature". Predsednik… »

Mihajlović: Srbija neće popustiti pred ucenama i silom, Priština da se urazumi i vrati pregovorima

Novi magazin 23.11.2018
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas, povodom upada jedinica Rosu na sever Kosova i hapšenja četvorice Srba u Kosovskoj Mitrovici, da se do rešenja za pitanje Kosova ne može doći bez Srbije, a da Srbija neće popustiti pred… »

Branka Milić pobegla u ambasadu Srbije

Novi magazin 23.11.2018
Optužena u slučaju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora Branka Milić nalazi se u ambasadi Srbije u Podgorici, pošto je napustila suđenje i nakon što je Sud naložio da se ponovo uhapsi. Advokat Miroje Jovanović je rekao da se… »

AMSS: Saobraćaj pojačanog intenziteta

Novi magazin 23.11.2018
Saobraćaj u Srbiji danas će biti pojačanog intenziteta uz povoljne uslove za vožnju osim jutarnje magle koja smanjuje vidljivost pored rečnih tokova i po kotlinama zbog čega je potrebna opreznija vožnja, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije… »

Beokolp: Srpskoj štampi ne daju na Kosovo iako smo spremni da platimo taksu

Novi magazin 23.11.2018
Predstavnik firme KiM Beokolp, koja distribuira srpsku štampu na Kosovo, Zvezdan Mihajlović izjavio je danas da novine iz Srbije nisu stigle na Kosovo iako je ta kompanija bila spremna da plati taksu na maloprodajnu cenu novina od 100 odsto. Mihajlović… »

Đukić Dejanović: Više sredstava za mere populacione politike u 2019. godini

Novi magazin 23.11.2018
Za mere populacione politike u budžetu za 2019. predviđena su veća sredstva u odnosu na ovu godinu u kojoj je opredeljeno 500 miliona dinara, izjavila je u Kragujevcu ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica… »

Svinjska kuga registrovana u farmama kod Pekinga

Novi magazin 23.11.2018
Kineske vlasti saopštile su danas da su registrovale prve slučajeve svinjske kuge u dve farme kod Pekinga gde je od 1.700 svinja od kuge uginulo 86 životinja. Ministarstvo poljoprivrede Kine navelo je da je poslalo stručnjake da dezinfikuju farme i… »