Arhiva vesti 31.12.2018

AMSS: Osetno pojačan saobraćaj, slaba kiša u nekim delovima zemlje

Blic 31.12.2018
Pred Novogodišnju noć osetno je pojačan saobraćaj, a najviše na najfrekvetnijim putnim pravcima na autoputevima i glavnim magistralnim putevima, kao i na prilazima zimskim turističkim centrima, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije. Prema… »

Komandant Kfora: Kbs nije OVK

Mondo 31.12.2018
Komandant Kfora Lorenco D' Adario: "Mnoge stvari promenile su se od 2004. godine i opšta situacija je znatno poboljšana". Komandant Kfora Lorenco D' Adario izjavio je u novogodišnjem intervjuu "Tanjugu" da "za sada nema indikacija da bi moglo da se… »

‘Četiri skakaonice’: Ako se po jutru dan poznaje onda je Kubicki favorit da pokori Garmiš

Hot sport 31.12.2018
Japanac Kobajaši je juče u Oberstdorfu osvojio prvu od četiri skakaonice, a već danas su održane kvalfikacije u Garmišu. Ako se po jutru dan poznaje prvi favorit za osvajanje druge od četiri skakaonice je Poljak David Kubicki. On je u… »

Tači: Pitanje nestalih jedan od prioriteta dijaloga

RTV 31.12.2018
PRIŠTINA - Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, napisao je danas na svom Fejsbuk profilu da će pitanje nestalih tokom poslednjeg rata biti jedno od prioritetnih pitanja u završnoj fazi dijaloga sa Beogradom. Priština se… »

Tasovac primljen u Urgentni centar

Blic 30.12.2018
Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac primljen je danas u Urgentni centar zbog povrede koju je dobio na rekreaciji. - Primljen je popodne zbog lečenja i ispitivanje je u toku - rečeno je "Blicu" iz ove zdravstvene ustanove. Kako pojedini mediji… »

Haradinaj: Ako se mini-Rusija na Balkanu ne promeni, takse će ostati zauvek

Sputnik 31.12.2018
Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je danas da će povećane takse na robu iz Srbije ostati zauvek, sve dok Beograd ne odluči da prizna kosovsku nezavisnost. Haradinaj je na godišnjoj konferenciji za novinare za… »

BBC se žali Rusiji zbog curenja informacija o zaposlenima

Danas 31.12.2018
BBC je i zvanično uložio žalbu ruskom ministarstvu spoljnih poslova, nakon što je lista sa ličnim podacima zaposlenih u ruskoj redakciji BBC-ja objavljena na internetu. Puna imena i fotografije 44 novinara na društvene mreže je postavila grupa… »

Merkel: Nemačka mora da preuzme još veću odgovornost u svetu

RTS 31.12.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel u novogodišnjem obraćanju poručila je da će Nemačka da nastavi da se zalaže za globalna rešenja izazova u 2019. godini i da zemlja mora da preuzme još veću odgovornost u svetu. Nemačka kancelarka je navela da… »

"Da sankcije još jače udare Rusiju"

B92 31.12.2018
Predsednik Poljske Andžej Duda pozvao je Evropsku uniju da se sankcije Rusiji ponovo promisle tako da budu još moćnije i efikasnije. On je evropske zvaničnike optužio da se mire sa dogradnjom gasovoda Severni tok i hegemonijom ruskog gasa u Evropi… »

Čepurin: Putinova poseta obećava da bude dinamična i delotvorna

Novi magazin 31.12.2018
Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je da predstojeća poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji obećava da bude dinamična i delotvorna i da će odrediti pravac razvoja rusko-srpskih veza u novoj godini. "Vektor razvoja… »