Izvor: Sputnik arhiva vesti 27.01.2019

EKSKLUZIVNO: Sputnjik našao rođaka čuvenog ruskog grofa Miloradovića (video)

Sputnik 27.01.2019
Priča o čuvenom grofu Mihailu Andrejeviču Miloradoviču, gubernatoru Petrograda, poreklom Srbinu, generalu koji se istakao u ratovima s Turcima i Napoleonom, mnogima je poznata. Sputnjik otkriva da potomci čuvene plemićke porodice iz Hercegovine i… »

Krađa usred bela dana: Ukradena slika iz Tretjakovske galerije

Sputnik 27.01.2019
Iz Tretjakovske galerije u Moskvi nestala je slika Arhipa Kuindžija, potvrdilo je Ministarstvo kulture Rusije. „Mi proveravamo informacije o nestanku jedne Kuindžijeve slike iz kolekcije Ruskog muzeja koja je izložena u Tretjakovskoj galeriji“… »

Otkriven novi tip krvnih sudova u kostima čoveka

Sputnik 27.01.2019
Nemački naučnici sa Univerziteta Duizburg–Esen pronašli su u ljudskom telu prethodno nepoznatu mrežu malih krvnih sudova, koja se nalazi u kostima i doprinosi brzom i efikasnom širenju krvi i imunih ćelija po celom telu, piše list „Sajens… »

Mediji: Velika Britanija razmišlja o uvođenju ratnog stanja

Sputnik 27.01.2019
Postoji mogućnost da Vlada Velike Britanije uvede ratno stanje radi sprečavanja haosa zbog „tvrdog“ bregzita, piše „Sandej tajms“. Britanski ministri razmatraju mogućnost aktiviranja Akta o vanrednoj situaciji iz 2004. godine u slučaju… »

Kviz: Šta je vojvoda Radomir Putnik krio ispod vojničkog kaputa

Sputnik 27.01.2019
Vojvoda Radomir Putnik je rođen 24. januara 1847. Vojnu akademiju je završio u Beogradu. Učestvovao je u srpsko-turskim ratovima, a komandovao srpskom vojskom u Balkanskim i Prvom svetskom ratu. Vojni strateg Kolubarske, Bregalničke, Bitoljske i… »

Amerika sprema za Venecuelu isti scenario kao za Libiju

Sputnik 27.01.2019
Sjedinjene Američke Države sabotiraju bilo kakve akcije koje za cilj imaju uspostavljanje mira i dijaloga između vlade i opozicije u Venecueli, izjavio je kubanski analitičar Horhe Leganjoa u intervjuu za Sputnjik. Leganjoa je podsetio na to da je… »

Kremlj saopštio šta je glavni cilj pregovora sa Japanom

Sputnik 27.01.2019
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio da Rusija želi da stavi tačku na Drugi svetski rat. „Naš glavni zadatak nije da se nešto dâ ili dobije, već da se potpiše mirovni sporazum“, izjavio je Peskov za televiziju „Rusija 1“. On je… »

Uloga S-300 i „Strele“ na Bliskom istoku: Da li je na pomolu novi rat?

Sputnik 27.01.2019
Dva događaja su obeležila ovu nedelju na Bliskom istoku. Izraelska avijacija je bombardovala aerodrom u Damasku, a Tel Aviv je testirao sistem PRO „Strela 3“. U prvom slučaju Izrael je napadao, a u drugom je svojim susedima predstavio čime će se… »

Šef prištinskog tima: Dijalog devet godina bio u interesu Srbije

Sputnik 27.01.2019
Šef prištinskog pregovaračkog tima Avni Arifi kaže da je dijalog u Briselu u poslednjih devet godina bio u potpunosti u interesu Srbije, ali da aktuelna vlast u Prištini i delegacija na čijem je on čelu više neće biti u funkciji takvog dijaloga… »

Eksplozija u Hagu: Srušio se deo zgrade, devetoro povređenih (video, foto)

Sputnik 27.01.2019
Najmanje devet osoba povređeno je danas u eksploziji u trospratnoj zgradi u Hagu, saopštila je vatrogasna služba tog grada u Holandiji. Zbog eksplozije, koju je izazvalo curenje gasa, jedan deo zgrade se urušio. Vatrogasna služba je navela da je… »