Izvor: Sputnik arhiva vesti 27.01.2019

Ko stoji iza „crvenih šalova“ koji su udarili na „žute prsluke“

Sputnik 27.01.2019
Da li je to Pariz dobio kontramiting? Posle „žutih prsluka“ prestonicom Francuske šetaju i „crveni šalovi“. Kišno vreme u Parizu nije išlo na ruku organizatorima koji su očekivali okupljanje oko 10.000 pripadnika tog pokreta, koji je, kako… »

Venecuela odgovara EU: Kolonijalizam je završen pre 200 godina

Sputnik 27.01.2019
Ministarstvo inostranih poslova Venecuele osudilo je ultimatum zemalja EU, uporedivši ga sa politikom kolonijalnih država. „Bolivarska Republika Venecuela odlučno odbacuje saopštenje EU od 26. januara, koje je potvrdilo njenu odluku da se pridruži… »

NATO: Ne sme se dopustiti građanski rat u Venecueli

Sputnik 27.01.2019
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg smatra da se ne smeju dozvoliti građanski rat i eskalacija nasilja u Venecueli. „To je vrlo ozbiljna situacija i mnogi saveznici NATO-a pokušavaju da nađu rešenje“, rekao je generalni sekretar Alijanse u… »

Mediji: Uzbuna u avio-bazi Hmejmimu — aktiviran sistem PVO

Sputnik 27.01.2019
Lokalno stanovništvo je kazalo da je u ruskoj vazdušnoj bazi Hmejmimu bio aktiviran sistem protivvazdušne odbrane. Nekoliko raketa je bilo ispaljeno na objekat na nebu. Na nalogu portala „ Direktorat 4“ na Telegramu piše da su stanovnici sirijske… »

Od naredne godine bez dodavanja šećera u srpske sokove — a šta sada pijemo

Sputnik 27.01.2019
Srpski potrošači nemaju razloga za brigu, jer u najvećoj meri se na našem tržištu već nalaze voćni sokovi proizvedeni po EU standardu, u kojima nema dodatog šećera. Veliki broj proizvođača voćnih sokova u Srbiji su značajni izvoznici na… »

Amerika poziva EU: Krenite aktivnije protiv „Severnog toka 2“

Sputnik 27.01.2019
SAD su zatražile od EU da preduzme aktivne mere protiv „Severnog toka 2“, piše list „Handelsblat“, pozivajući se na činovnika iz Bele kuće. „Želimo da projekat bude zaustavljen. Došlo je vreme za akcije“, rekao je za list saradnik… »

Kusturica uručio „Velike nagrade ’Ivo Andrić‘“

Sputnik 27.01.2019
Direktor Andrićevog instituta u Andrićgradu Emir Kusturica uručio je „Veliku nagradu ’Ivo Andrić‘“ za životno delo književniku Goranu Petroviću. Ovogodišnji dobitnik nagrade za najbolju knjigu u 2018. godini za pesničko delo „Sonet i… »

Asadova žena operisana

Sputnik 27.01.2019
Lekari su Asmi Asad, supruzi sirijskog predsednika Bašara el Asada, uspešno operisali rak dojke, saopštila je kancelarija šefa Sirijske Arapske Republike. „Gospođa Asma Asad nastavlja da se leči od raka. Operacija na grudima je izvedena u vojnoj… »

Haradinaj: Sporazum sa Beogradom moguć 2019, ali bez izmene granica

Sputnik 27.01.2019
Takozvani kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da je sporazum između Beograda i Prištine moguć u 2019. godini, ali da ne može da obuhvati izmene granica. On je istovremeno upozorio da bi eventualna razmena teritorija mogla da oživi stare… »

Izvinite, žurim u istoriju!

Sputnik 27.01.2019
„Ko je taj Nadal?“, kao da je sa tim stavom izašao na teren Novak protiv svog najvećeg rivala. „Izvini, publiko, ovaj put žurim“, kao da je bila druga misao najboljeg na svetu. To je govorio svaki Đokovićev pogled, svaki servis, svaki… »