Izvor: Sputnik arhiva vesti 27.01.2019

Kritični dani: Sprema li se invazija na Venecuelu

Sputnik 27.01.2019
One države koje su priznale Huana Gvaida za novog predsednika Venecuele, ukoliko dobiju poziv za pomoć, samom činjenicom da su ga priznale imaju osnov da intervenišu i da tu intervenciju pravdaju, kaže prof. dr Dušan Vasić, bivši ambasador u… »

Ljajić: Ako Priština ne ukine takse, drugi igrači će zauzeti tržište

Sputnik 27.01.2019
Ako prištinske takse potraju, šteta će biti ogromna, jer je teško očekivati da se svi privrednici vrate tamo gde su stali pre njihovog uvođenja, kaže za Radio-televiziju Srbije ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Evidentno… »

Tokio ne odstupa od stava o Kurilima

Sputnik 27.01.2019
Vlada Japana ne menja svoj stav u vezi sa južnim ostrvima Kurilskog arhipelaga, smatrajući ih iskonsko japanskom teritorijom, izjavio je zamenik generalnog sekretara vladajuće Liberalno-demokratske partije Japana Koiči Hagiuda za televiziju NHK… »

Mediji: Amerikanci pomogli liderima DAEŠ-a da pobegnu iz zatvora u Avganistanu

Sputnik 27.01.2019
Iranska agencija Tasnim, pozivajući se na sopstvene izvore, tvrdi da je pre dve nedelje 40 lidera terorističke grupe DAEŠ uz pomoć američke vojske pobeglo iz zatvora u Avganistanu pod kontrolom militanata radikalnog pokreta Taliban. Prema podacima… »

SAD i Kanada podigle avione zbog ruskih bombardera na Arktiku

Sputnik 27.01.2019
Nekoliko američkih i kanadskih vojnih aviona aktivirano je zbog leta dva ruska strateška bombardera Tu-160 u blizini vazdušnog prostora Kanade, saopštila je Komanda vazdušno-kosmičke odbrane Severne Amerike (NORAD). „E-3 ’avaks‘, dva F-22 i… »

Brazil: 40 mrtvih posle pucanja brane, mnogi zatrpani u mulju

Sputnik 27.01.2019
Broj poginulih nakon pucanja brane na jugoistoku Brazila porastao je na 40, dok timovi za potragu nadleću helikopterima tu oblast, a spasioci iz dubokog mulja i dalje vade beživotna tela. Oko 300 ljudi još se vodi kao nestalo, a vlasti očekuju da će… »

Može li Srbija otkriti pravu istinu o krvavom raspadu Jugoslavije koju skrivaju fioke UN

Sputnik 27.01.2019
Teško je vratiti točak unazad, ali obelodanjivanje otkrivenih izveštaja sa ratnih terena na prostoru bivše SFRJ, koji su arhivirani jer se nisu uklapali u već kreiranu sliku o Srbima kao lošim momcima, značilo bi uspostavljanje makar naknadne… »

Od sutra u štrajku 25.000 zaposlenih u javnom sektoru na KiM

Sputnik 27.01.2019
Zaposleni u javnom sektoru na Kosovu, njih oko 25.000, najavili su da će sutra stupiti u štrajk. Oni će tražiti veće plate, čime će se pridružiti štrajkačima zaposlenim u prosveti i zdravstvu, prenosi „Radio Kontakt plus“, pozivajući se na… »