Izvor: Sputnik arhiva vesti 27.01.2019

Izrael priznao Gvaida za novog lidera Venecuele

Sputnik 27.01.2019
Premijer Izraela Benjamin Netanijahu je saopštio da priznaje predsednika Parlamenta Venecuele Huana Gvaida za novog šefa države. „Izrael se pridružio SAD, Kanadi i većini zemalja Latinske Amerike i Evrope u priznanju novog rukovodstva Venecuele“… »

Protiv „žutih prsluka“ izašli „crveni šalovi“ (video)

Sputnik 27.01.2019
U Parizu se održava takozvani republikanski marš u organizaciji Pokreta „Crveni šalovi“, koji se zalaže za povratak reda u Francuskoj i prestanak nasilja na protestima „žutih prsluka“. Učesnici akcije su se okupili na Trgu naroda i pored… »

Putin gestom pokazao obezbeđenju da se pomeri (video)

Sputnik 27.01.2019
Predsednik Rusije Vladimir Putin gestom je pokazao obezbeđenju da želi da pozdravi okupljene stanovnike Peterburga. Na objavljenom snimku se vidi kako službenici obezbeđenja pokušavaju da ograde šefa države od okupljenog naroda, ali je predsednik… »

Brazil: Potraga obustavljena, opasnost od pucanja druge brane

Sputnik 27.01.2019
Brazilske vlasti obustavile su danas potragu za eventualnim preživelima dva dana posle pucanja brane na jugoistoku zemlje, jer postoji opasnost da pukne još jedna brana u vlasništvu iste rudarske kompanije. Vlasti su danas evakuisale nekoliko četvrti… »

Preživeli zatvorenici Aušvica položili cveće na Zid smrti

Sputnik 27.01.2019
Preživeli bivši zatvorenici nekadašnjeg logora smrti Aušvic, na jugu Poljske, danas, na Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta, 27. januar, postavili su cveće na Zid smrti. AP prenosi da su preživeli nosili marame s prugama, nalik uniformama… »

U Beogradu obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta

Sputnik 27.01.2019
Centralnu državnu ceremoniju kod Spomenika žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu, u okviru kompleksa nekadašnjeg koncentracionog logora na Starom sajmištu na Novom Beogradu, predvodio je izaslanik predsednika Srbije, ministar za rad, zapošljavanje… »

Maduro odbacio „drski ultimatum“ evropskih zemalja

Sputnik 27.01.2019
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro odbacio je, kako je rekao, „drski ultimatum“ evropskih zemalja koje su zatražile od njega da raspiše opšte izbore u roku od osam dana i poručile da će, u suprotnom, priznati za prelaznog predsednika opozicionog… »

Peskov: U strahu su velike oči

Sputnik 27.01.2019
Izveštaji o prisustvu ruske vojske u Venecueli nisu tačni, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na televiziji „Rusija 1“. „U strahu su velike oči. Ne, naravno“, odgovorio je Peskov na pitanje da li 400 ruskih vojnika čuva Madura u… »

Balkanski ris pred istrebljenjem, dva primerka ubijena na Kosovu

Sputnik 27.01.2019
Najugroženija vrsta evropske divlje mačke balkanski ris, ukoliko ne budu preduzete hitne mere, uskoro bi mogla da u potpunosti nestane. Procenjuje sa da ova populacija ukupno broji oko 120 primeraka. Još se može naći na planinama istočne i zapadne… »

Kremlj: Sankcije otežavaju zaključivanje mirovnog sporazuma

Sputnik 27.01.2019
Režim sankcija protiv Rusije veoma otežava zaključivanje mirovnog sporazuma sa Japanom, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov za televiziju „Rusija 1“. „Oni (Japan) podržavaju režim sankcija, i to je jedno od pitanja i jedna od… »