Izvor: Sputnik arhiva vesti 27.01.2019

Kosovska policija zaplenila svetosavske paketiće za decu

Sputnik 27.01.2019
Kosovska policija večeras je u južnom delu Kosovske Mitrovice zaplenila 140 svetosavskih paketića namenjenih osnovcima u Goraždevcu i Osojanu, sa obrazloženjem da sadrže "nelegalne" proizvode iz centralne Srbije, saopštila je kancelarija za Kosovo… »

Crna Gora: Ko koristi zastavu kao zavesu ili prostirku, mora da plati 2.000 evra

Sputnik 27.01.2019
U Skupštinu Crne Gore stigao je Vladin predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, kojim se, između ostalog, predviđa kazna i do 2.000 evra za lica koja zastavu Crne Gore koriste kao prostirku ili… »

Predsedniku opštine Grocka određen pritvor do 30 dana

Sputnik 27.01.2019
Drugi Osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana predsedniku opštine Grocka i visokom funkcioneru vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Dragoljubu Simonoviću, koji se sumnjiči da je naložio podmetanje požara novinaru portala „Žig… »

Protest u Solunu zbog sporazuma sa Makedonijom

Sputnik 27.01.2019
U Solunu se okupilo oko 250 demonstranata koji su protestovali protiv ratifikacije Prespanskog sporazuma o normalizaciji odnosa sa susednom Makedonijom. Protest ispred koncertne sale u Solunu održan je dok je grčki predsednik Prokopis Pavlopulos… »

Maduro: „Imperija“ je pokušala da izvede puč u Venecueli uz pomoć pete kolone

Sputnik 27.01.2019
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je izjavio da administracija SAD sprema invaziju na Venecuelu. „Američka imperija je napravila plan invazije na Venecuelu uz pomoć trojanskih konja i predstavnika desničarskih snaga koji su izdajnici“, rekao je… »

Ovako se Moskva bori sa snegom

Sputnik 27.01.2019
Hiljade radnika gradskih službi sa oko 12.000 mašina za čišćenje snega izašlo je na ulice Moskve u subotu i nedelju. U ruskoj prestonici je za 24 sata pala trećina očekivane količine snega za mesec januar. Pogledajte ovu objavu u aplikaciji… »

Vlada Nigerije: Nećemo prihvatiti strano mešanje

Sputnik 27.01.2019
Vlada Nigerije saopštila je da neće prihvatiti nikakvo strano mešanje nakon što su Evropska unija, SAD i Britanija izrazile zabrinutost zbog prošlonedeljne suspenzije najvišeg nigerijskog sudije uoči predsedničkih izbora koji će biti održani 16… »

Amerika ukinula sankcije trima ruskim kompanijama

Sputnik 27.01.2019
Ministarstvo finansija SAD je ukinulo sankcije ruskim kompanijama EN+, „Rusal“ I „Evrosibenergo“, dok su ostale na snazi protiv ruskog oligarha Olega Deripaske. U saopštenju se navodi da, u skladu sa uslovima ukidanja sankcija, kompanije su… »

Obračun u Davosu: Zašto je Soroš napao Kinu? (video)

Sputnik 27.01.2019
Raspoloženje u Davosu je „previše pesimistično“, utisak je koji s ovogodišnjeg okupljanja globalne finansijske i političke elite prenosi predsednik UBS banke Aksel Šmit. „Nervoza“ — opisuje „Volstrit džurnal“, a slično će i… »

Patrijarh Irinej: Za Kosovo potrebno jedinstvo, a ne svađa

Sputnik 27.01.2019
Patrijarh srpski Irinej rekao je danas da je srpskom društvu potrebno jedinstvo kako bismo sačuvali i odbranili Kosovo, jer ga, kaže, svađom nećemo odbraniti. Nakon služenja službe u opštini Vračar, koja obeležava slavu Svetog Savu, Irinej je… »