Izvor: Dnevnik arhiva vesti 26.03.2019

Lazović i Milenković: Imali smo sreće, ali zaslužili smo bod

Dnevnik 26.03.2019
LISABON: Srpski fudbalski reprezentativci Darko Lazović i Nikola Milenković priznali su da je ekipa imala sreće u remiju protiv Portugalije (1:1) u Lisabonu, ali i da je zaslužila veliki bod za dobar početak kvalifikacija za EURO 2020. "Stvorili su… »

Ukinuta presuda posle 16 godina, novo suđenje Miri Marković

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je u junu prošle godine na godinu dana zatvora bila osuđena nekadašnja predsednica JUL-a Mirjana Markovića povodom optužbi da je 2000. godine uticala na vladinu komisiju za… »

Izrael: U toku noći novi sukobi sa Hamasom

Dnevnik 26.03.2019
GAZA, TEL AVIV: Palestinski ekstremisti iz pojasa Gaze u toku noći ponovo su ispalili rakete na ciljeve na jugu Izraela, a Izrael je odgovorio vazdušnim napadima na teritoriju pod kontrolom Hamasa, iako su Palestinci juče saopštili da je uz pomoć… »

Skupština Srbije nije usvojila Čankove predloge o Vojvodini

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Skupština Srbije nije juče usvojila Predlog zakona o finansiranju Pokrajine niti Predlog rezolucije o Vojvodini, koje su podneli poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, Nada Lazić i Olena Papuga. Za zakon o finansiranju… »

UEFA pokrenula istragu protiv FS Crne Gore zbog rasizma

Dnevnik 26.03.2019
NION: Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Crne Gore zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmici sa Engleskom u kvalifikacijama za EURO 2020. Engleska je u Podgorici pobedila 5:1, a… »

EU od 2021. neće pomerati sat

Dnevnik 26.03.2019
BRISEL: Evropski parlament izglasao je danas da se od 2021. godine ukine pomeranje sata koje se decenijama događalo dva puta godišnje, u martu i oktobru. Prema direktivi EU, svih 28 država članica sada prelaze na letnje vreme poslednje nedelje u martu… »

Makron: Konkurencija između Kine i EU ne sme voditi u izolaciju

Dnevnik 26.03.2019
PARIZ: Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da konkurencija između Evropske unije i Kine ne sme dovesti do sloma u sistemu svetske trgovine ili da dovede do političke izolacije, dok je njegov kineski kolega Si Đinping obećao da će… »

Nema zvaničnih informacija o istrazi o hapšenju Đurića

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Ni godinu dana od hapšenja Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici još nema zvaničnih informacija dokle se stiglo sa istragom, kaže zamenik kosovskog ministra policije u ostavci Milan Radojević i dodaje da je to važan test za prištinske… »

Izbori najbolji način da se vidi šta građani misle

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je da su izbori najbolji način da se vidi šta građani misle o određenoj politici, kao i da je ona lično za vanredne izbore. Ona je podsetila da su na… »

Skot i Stefanović: Polemika o Kosovu i Metohiji

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je danas da po pitanju Kosova rešenje nije kriviti samo jednu stranu, već se treba vratiti za pregovarački sto, dok je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao da je Beograd saglasan da… »