Izvor: Dnevnik arhiva vesti 26.03.2019

U Bosni zidari traženiji od programera

Dnevnik 26.03.2019
SARAJEVO: Potražnja za radnicima u BiH u 2018. i u prvom kvartalu ove godine povećala se za čak 41 posto, prema podacima koje su danas u Sarajevu objavili predstavnici "Networksa" i portala Posao.ba. U prošloj godini u BiH su, prema analizi ovog… »

Lažna dojava o bombi ispod automobila na Dorćolu

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Dojava o postavljenoj bombi ispod jednog parkiranog automobila u Ulici Mike Alasa na Dorćolu bila je lažna, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Kontradiverzioni tim MUP Srbije je pregledao vozilo i utvrdio da nema eksplozivne naprave. Mediji su naveli… »

Palota: Izgradnja novog Rominog stadiona počinje ove godine

Dnevnik 26.03.2019
RIM: Predsednik italijanske Rome Džejms Palota potvrdio je da klub ove godine planira da počne sa radovima na izgradnji novog stadiona. "Želimo da počnemo sa radovima ove godine i da navijačima Rome damo stadion kakav zaslužuju", rekao je Palota, a… »

Vojvodina posle četiri godine vratila pehar Kupa Srbije u Novi Sad

Dnevnik 26.03.2019
Uporno su rukometaši Vojvodine odbijali da preuzmu ulogu favorita na završnom turniru Kupa Srbije i oprezno su birali reči pred finale s Dinamom, ali se na kraju, ipak, dogodilo ono u šta je većina verovala – Novosađani su uzeli pehar. Ekipa… »

Student Jakšić: Profesorka je glasna manjina u društvu

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Na beogradskom Ekonomskom fakultetu danas je započet disciplinski postupak, prva takve vrste, koji je pokrenula profesorka tog fakulteta Danica Popović protiv jednog studenta, koji je na jednoj, nedavno održanoj tribini na temu akademske… »

Evropol: Hapšenja zbog nelegalne robe na "dark vebu"

Dnevnik 26.03.2019
HAG: U okviru globalne policijske akcije protiv prodavaca i kupaca nelegalne robe na "dark vebu", uhapšena je 61 osoba, dok je zatvoreno 50 naloga na toj mreži, koji su korišćeni za nelegalne aktivnosti, saopštio je danas Evropol. Kako se navodi u… »

Javni servis: Junajted medija nikada nije dala ponudu RTS-u

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Radiotelevizija Srbije odbacila je danas kao netačnu tvrdnju Junajted grupe da je Javnom servisu ikada ponudila da kupi prava prenosa utakmica koje fudbalska reprezentacija Srbije igra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Odgovarajući na… »

Studenti od RTV-a tražili depolitizaciju

Dnevnik 26.03.2019
NOVI SAD: Predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu predali su zahteve na pisarnicu RTV-a, koji se odnose na, kako kažu, depolitizaciju studenata u izveštavanju pokrajinskog javnog servisa. Napomenuli su da zahteve predaju usled… »

OLAKŠICE ZA ZADUŽENE Može li se franak pretvoriti u dinar?

Dnevnik 26.03.2019
Klijenti banaka koji imaju problema u otplati kredita vezanih za švajcarski fanak protestuju i kampuju ovih dana isped Kasacionog suda u Beogradu i nadaju se pomoći. Ovoga puta mogli bi imati više šansi da ublaže muke. Predsednik Srbije Aleksandara… »

Deljeni stručni saveti o higijeni usta

Dnevnik 26.03.2019
Više od 40 Novosađana dobilo je u „Merkator centru” stručne savete o zdravlju usta i zuba povodom Nedelje zdravih zuba, koja pod sloganom „Stomatolog i ja – dva druga najbolja” traje do 31. marta. Kako je za „Dnevnik” rekla specijalista… »