Arhiva vesti 26.04.2019

Vulin sa polaznicima Generalštabnog usavršavanja u Moskvi

RTV 26.04.2019
MOSKVA - Ministar odbrane Aleksandar Vulin, tokom boravka u Moskvi na Međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji, sastao se sa srpskim oficirima koji su na Generalštabnom usavršavanju na Vojnoj akademiji Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije. Na… »

Vučić: Srbija voljna da uči iz kineskih iskustava

Politika 26.04.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Pekingu da je Srbija voljna da uči iz kineskih iskustava u razvoju, prenela je Sinhua. Vučić je u razgovoru s Vangom Huningom, visokim funkcionerom Komunističke partije Kine, rekao da će Srbija biti… »

Atletski dan u Čačku: Kros RTS-a, štafeta i noćna trka

RINA 26.04.2019
Čačak - Jedinstvena sportska manifestacija biće održana 10. maja u Čačku. Ovaj jedinstveni sportski dan zamišljen je u četiri segmenta. „Dan počinje Krosom RTS-a u 10:00 časova na sportskim terenima SC Mladost. Od 17:00 do 19:00 časova biće… »

Bebe ne smeju da sede pred ekranom, tvrdi Svetska zdravstvena organizacija

BBC News 26.04.2019
Granica za decu uzrasta između dve i četiri godine je sat vremena dnevno, a što manje - to bolje. Bebe i mališani ne smeju da budu ostavljeni da pasivno gledaju televizijske ili druge ekrane, glase nove smernice Svetske zdravstvene organizacije. Dete… »

Vaskršnja poslanica Patrijarha: Zagrlimo i one koji nas ne vole i oprostimo im

B92 26.04.2019
Beograd -- Patrijarh srpski Irinej uputio uskršnju Poslanicu i pozvao da po ugledu na Hrista "zagrlimo jedini druge, ne samo one koji nas vole već i neprijatelje". Patrijarh srpski je pozvao vernike da se u godini u kojoj srpska Crkva slavi svoj veliki… »

Tranavac: Narod ima pravo da protestvuje, samo neka pogledaju ko su ti koji im nude bolje

RINA 26.04.2019
Čačak - Predsednik GrO SPS u Čačku Nemanja Trnavac kazao je na konferenciji za štampu da ne želi da komentariše opoziciju koja je, kako je rekao, do juče gledala preko nišana. „I dalje su sveži plakati na kojima je pisalo `ći ili mi`, a danas… »

Rusija: SAD sebi daju pravo da nekontrolisano trguju oružjem

RTV 26.04.2019
MOSKVA - Odluka SAD da istupe iz Sporazuma o globalnoj trgovini oružjem sa jedne strane naneće ozbiljnu štetu međunarodnoj bezbednosti, a sa druge će omogućiti Americi da nekontrolisano trguje naoružanjem, izjavio je danas ruski senator Franc… »

Barsa u mislima

Mozzart sport 26.04.2019
Liverpulu je preostalo da odrađuje posao i čeka eventualni kiks branioca krune. Više nije prvoplasiran, više ništa ne zavisi od njega i sve je manje vremena. Liverpulu je preostalo da odrađuje posao i čeka eventualni kiks branioca krune. Postoji… »

Idealni tim Premijer lige: Pogba „razbio" dominaciju Mančester Sitija i Liverpula

BBC News 26.04.2019
U tradiocionalnom izboru Udruženja profesionalnih fudbalera nije bilo mesta za igrače poput Mohameda Salaha, Edena Azara i Harija Kejna. Fudbalska sezona polako se bliži kraju, a to je uvek period kada se podvlači crta i polako sumiraju utisci. Tako… »

Makron tera Grke iz "šengena"

Večernje novosti 26.04.2019
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da se zalaže za nove pregovore o šengenskom prostoru, čak i ako bi rezultat bio "šengenski prostor sa manje zemalja članica" FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron zalaže se za nove pregovore o šengenskom… »