Izvor: Blic arhiva vesti 09.05.2019

Evropa oštro odgovorila rohaniju: Poštujemo sporazum sa Iranom, ali ne prihvatamo ultimatum

Blic 09.05.2019
EU i ministri spoljnih poslova Nemačke, Francuske i Velike Britanije saopštili su danas da su i dalje posvećeni sporazumu o nuklearnom programu Irana, ali da neće prihvatiti ulitimatum nakon što je Teheran objavio da ukida deo ograničenja svog… »

Tramp: Kina prekršila dogovor, neću se ustručavati od novih carina

Blic 09.05.2019
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je Kina prekršila dogovor koji je postignut u okviru trgovinskih razgovora i poručio je da se neće ustručavati od uvođenja novih carina Pekingu "ukoliko ne prestane da vara američke radnike". Iz… »

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Još jedan vandalski napad na objekte Srpske pravoslavne crkve

Blic 08.05.2019
Obijanje Crkve Svete Paraskeve u Gojbulji još jedan je u nizu necivilizovanih i vandalskih napada na objekte Srpske pravoslavne crkve na KiM, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju i pozvala policijske organe privremenih institucija u Prištini… »

Nema napretka regiona, ni zanimanja Brisela: Završen samit u Tirani, a ovo su poruke za zemlje kandidate, ali i Evropsku uniju

Blic 09.05.2019
Učesnici Samita "Brdo-Brioni" u Tirani pozvali su danas Evropsku uniju (EU) da razmotri proširenje na zapadni Balkan kao pitanje od geopolitičkog značaja. - Puna integracija zemalja zapadnog Balkana u evropski sistem vrednosti važan je faktor… »

Došla sa slave, porodila se, pa zadavila bebu: Porodilji iz sela kod Valjeva određen pritvor, otkriveni novi detalji zločina

Blic 09.05.2019
Jeleni V. (29) iz sela Belotić kod Valjeva, osumnjičenoj za krivično delo čedomorstva određen je pritvor i biće optužena za teško ubistvo nakon što je obdukcijom utvrđeno da je u noći između 6. i 7. maja ubila svoju bebu odmah nakon porođaja… »

Bekam napravio ozbiljan prekršaj: Oduzeta mu je vozačka dozvola, a da li je kazna primerena?

Blic 09.05.2019
Dejvidu Bekamu oduzeta je vozačka dozvola na period od šest meseci, a kazna koju mora da plati je 750 funti. Bekam je uhvaćen kako vozi automobil i u isto vreme razgovara telefonom i to još u novembru prošle godine, ali kako je bio u SAD on se javio… »

Sudar autobusa i teretnog vozila: Kod Mostara povređeno pet amerikanaca

Blic 09.05.2019
Na magistralnom putu Mostar–Stolac, u mestu Hodbine, danas se oko 12.30 časova dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i teretno vozilo. Kako je za Avaz potvrdio Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK, povređeno je… »

Besmrtni puk: Šetnja od Groblja oslobodilaca Beograda do Skupštine grada

Blic 09.05.2019
Obeležžavanje 9. maja, Dana pobede nad faššizmom u Drugom svetskom ratu, nastavljeno je sada već tradicionalnom manifestacijom "Besmrtni puk". kolona Okupljanje je počelo još pre 17 časova na Groblju oslobodilaca Beograda, odakle je kolona u kojoj… »

Ministar Stefanović uručio kartice pogodnosti za pripadnike MUP

Blic 09.05.2019
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je danas prvih 20 kartica pogodnosti zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova uz koje će moći da ostvaruju popuste od pet do 30 odsto na robu i usluge u više od 100 radnji i preduzeća… »

Lideri Eu 27 usvojili Deklaraciju nade i jedinstva: U narednih pet godina ovo će biti prioriteti za članice

Blic 09.05.2019
Lideri EU 27 na samitu u Sibiu usvojili su Deklaraciju posvećenu prioritetima EU u narednih pet godina i kojom se članice Unije obavezuju na jedinstvo, solidarnost, zaštitu evropskih vrednosti i građana i jaču ulogu Evrope u svetu. Lideri Eu… »