Izvor: Blic arhiva vesti 09.05.2019

Satima pluta po Jadranu: Pokvario se brod sa 350 ljudi nasred mora, odloženo spasavanje

Blic 09.05.2019
Putnički brod italijanske firme SNAV koji plovi na liniji Ankona-Split, nedaleko od ostrva Žirja u Jadranskom moru se pokvario. Na brodu je oko 250 putnika, 92 člana posade i vozila. Trajekt je isplovio sinoć oko 20.30 sati iz Ankone i trebalo je… »

Ovo je pravi razlog razvoda: Darko završio sa nepoznatim devojkama, Ana ga jurila po hotelu

Blic 09.05.2019
Iako su se Darko Lazić i Ana Sević razveli još pre više od godinu dana, sada su isplivali razlozi razvoda. Bivši supružnici nikada nisu želeli da govore o tome šta se zapravo dogodilo, ali u pitanju je bilo to što se Darko provodio sa nepoznatim… »

Zagrebom marširala povorka "Besmrtnog partizanskog odreda"

Blic 08.05.2019
Ulicama Zagreba danas je, u čast pobede nad fašizmom, marširala povorka "Besmrtnog partizanskog odreda" sa nekoliko stotina učesnika, koji su nosili zastave i fotografije poginulih boraca NOB-a i pevali partizanske pesme. Povorka, kojoj se pridružio… »

Može li ujedinjenje da oživi demokrate? Otkrivamo ko bi trebalo da bude u samom vrhu stranke

Blic 08.05.2019
Unija Demokratske stranke, Zajedno za Srbiju i SDS biće formirana 19. maja, a na njenom čelu biće lider DS Zoran Lutovac i dvojica kopredsednika - Nebojša Zelenović iz ZZS i najverovatnije Aleksandar Ivanović iz SDS Borisa Tadića, saznaje… »

Besplatan mamografski pregled za žene zaposlene u MUP-u

Blic 08.05.2019
Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević pozvala je danas sve žene zaposlene u policiji da obave besplatan preventivni pregled za rano otkrivanje raka dojke, u mobilnom mamografu koji se nalazi u… »

SAD ovu rečenicu zna ceo svet: Princ Hari je Megan Markl šapnuo samo jedno kad su predstavili bebu Arčija

Blic 09.05.2019
Megan Markl i princ Hari, vojvotkinja i vojvoda od Saseksa pokazali su juče svog sina Arčibalda celom svetu, a tom prilikom princ Hari je Megan Markl na uvo nešto šapnuo. Sada je otkriveno šta je tačno rekao. - Pogledaj ga. Baš je miran. Idemo -… »

Sledi deportacija: Ruskinji Butini u novembru ističe zatvorska kazna

Blic 09.05.2019
Ruska državljanka Marija Butina koja trenutno izdržava zatvorsku kaznu u SAD zbog špijunaže biće puštena iz pritvora 5. novembra 2019. godine, saopštio je Američki federalni biro za zatvorske ustanove (BOP) dopisniku agencije TASS. "Njen datum… »

Rekordna zaplena: Ukrajinska policija oduzela 19,5 tona kokaina

Blic 09.05.2019
Ukrajinski graničari zaplenili su u Odesi rekordnu isporuku kokaina iz Kolumbije, a ukupna količina zaplenjene droge dostiže 19,5 tona, prenosi Tass. Trgovci drogom pokušali su da isporuče kokain tako što su ga pomešali sa farbom u plastičnim… »

Ubio je na njen 30.: Rođendan Pančevcu 12 godina zatvora za ubistvo supruge, dok su u susednoj sobi bila deca

Blic 09.05.2019
Viši sud u Pančevu Sinišu Radovančeva oglasio je krivim za ubistvo Biljane Mijatović i osudio ga na kaznu zatvora od 12 godina. Ubistvo se dogodilo 21. novembra 2017. godine u Pančevu, a Biljana Mijatović je bila vanbračna supruga Radovančeva. On… »

Kriminalci hoće "građanske patrole": Tviteraši ovu sliku nazivaju "kontracepcija", ali se iza svega krije nešto mnogo…

Blic 09.05.2019
Korisnici društvene mreže Tviter nekoliko dana po mreži dele fotografiju lidera Srpske desnice Miše Vacića koji sa još petoricom muškaraca pozira sa nekakvim značkama koje podsećaju na policijske. "Serbian Trainspotting", , "patrolne šape" neki… »