Izvor: Blic arhiva vesti 09.05.2019

Tramp: "Dženeral motors" prodaje fabriku i ulaže 700 miliona dolara

Blic 09.05.2019
Američki proizvođač automobila "Dženeral motors" planira da proda jednu fabriku kompaniji koja proizvodi električne kamione i da uloži 700 miliona dolara za unapređenje druge tri fabrike, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp. On je na Tviteru… »

Napad u Kabulu: Stradalo najmanje četvoro ljudi, ranjene 24 osobe

Blic 09.05.2019
Najmanje četvoro ljudi poginulo je, dok je njih 24 ranjeno u napadu talibana, čija je meta bila neprofitna organizacija "Kaunterpart internešenel" u oblasti Šar Nav u Kabulu, saopštili su bezbednosni zvaničnici. Portparol avganistanskog Ministarstva… »

Rim kritikuje Evropsku komisiju zbog projekcija italijanskog deficita

Blic 09.05.2019
Spor između Italije i Evropske komisije ponovo se zahuktao nakon što je italijanska vlada kritikovala ekonomske prognoze Evropske komisije, nazivajući ih "neprikladnim" i "netačnim". Evropska komisija je juče predstavila svoje najnovije ekonomske… »

Upozorenje SAD: "Na svaki napad Irana odgovorićemo silom"

Blic 09.05.2019
Na svaki iranski napad na Sjedinjene Američke Države ili saveznike odgovoriće se silom, izjavio je specijalni predstavnik SAD za Iran Brajan Huk. Sjedinjene Američke Države ne žele rat sa Iranom, ali će nastaviti da vrše maksimalni pritisak na… »

U Rusiji pripreme za posetu američkog državnog sekretara

Blic 09.05.2019
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su u toku pripreme za radnu posetu državnog sekretara SAD Majkla Pompea Rusiji, koja će na zahtev Vaštingtona biti organizovana 13. i 14. maja. U saopštenju se navodi da će se Pompeo sastati sa… »

Tramp prkosi svima: Kako je jedan njegov rizičan potez ceo svet doveo u veliku opasnost

Blic 09.05.2019
Odnos administracije prema Iranu mogao bi da ima smrtonosne posledice po čitav svet. Svež podsetnik na to je došao izjavom Irana da više neće u potpunosti ispunjavati nuklearni sporazum koji je postigao sa SAD i Evropom 2015. godine. Tim sporazumom… »

"Ne sklanjam se nekim klincima": Stravično paljenje porodične firme u Vranju organizovala konkurencija, a sada je otkriven i…

Blic 09.05.2019
Dosadašnja istraga o paljenju imovine vranjskog građevinskog preduzeća "5 D" dovela je do imena Miloša Milovanovića (31), zvanog Glavča, a kako "Blic" saznaje, motiv za napad na prema dosadašnjoj istrazi leži u građevinskim poslovima. Naime… »

"Glava se odvojila od tela": Povrede ubijenog Slobodana (12) bile su stravične, a njegov egzekutor Elfeta Veseli dobila…

Blic 09.05.2019
Patolog iz Beograda Zoran Stanković rekao je da prvostepena presuda Suda BiH od 10 godina Elfeti Veseli za ubistvo dečaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika nije adekvatna, s obzirom na to da je ubijen na monstruozan i surov način i da je… »

SAD: će povisiti carine na kineske proizvode na 25 odsto

Blic 08.05.2019
Sjedinjene Američke Države će u petak povećati carine na kineski uvoz vredan 200 milijardi dolara, na 25 odsto sa efektivnih 10 odsto, navodi se u obaveštenju objavljenom danas u Federalnom registru. Kancelarija američkog trgovinskog predstavnika… »

"Stajao sam ukipljen, a devojka se sakrila pod sto": Svedok opisao likvidaciju opasnog momka u Novom Sadu

Blic 09.05.2019
U nastavku ponovljenog suđenja Milošu Buhi (47) iz Stepanovićeva, za saučesništvo u ubistvu Vojislava Škrbića (40) iz Kaća, danas su u Višem sudu u Novom Sadu saslušana četiri svedoka. Jedan od njih, Milan Z. ispričao je da je bio u lokalu sa… »