Izvor: Blic arhiva vesti 09.05.2019

Zaplenjene cigarete: Inspektori poreske uprave oduzeli 2.210 paklica na novopazarskoj pijaci

Blic 09.05.2019
Sprovođenjem pojačanih aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije u prometu akciznih proizvoda, inspektori Poreske policije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, oduzeli su 2.210 paklica cigareta bez akciznih markica. Kako je saopštila… »

"Iste noći napravio sam salatu": Čuveni kuvar zaustavljen u Los Anđelesu sa 40 pirana u torbi

Blic 09.05.2019
Čuveni južnoamerički kuvar Virgilio Martines zaustavljen je na aerodromu u Los Anđelesu sa torbom u kojoj se nalazilo 40 pirana. Carinski službenici odveli su ga u sobu za ispitivanje prošle nedelje kada su otkrili zamrznute, vakumski zatvorene… »

Srbin koji je ratovao protiv Srba u Vukovaru kandidat je za Evropski parlament, a cilj mu je da blokira Srbiju na putu u EU

Blic 08.05.2019
Predrag Mišić je jedno od imena koja su se našla na listi Hrvatskih suverenista u borbi za predstojeće izbore za Evropski parlament. Iako se predstavlja kao Srbin, Mišić je član Hrvatske konzervativne stranke (HKS), poznate po desničarskim i… »

SAD: i Velika Britanija pozdravile presudu za aferu "Državni udar"

Blic 09.05.2019
Ambasade SAD i Velike Britanije pozdravile su presudu optuženima u slučaju "Državni udar", koju je danas izrekao Viši sud u Podgorici. Iz Ambasade SAD je poručeno da je ova presuda od istorijskog značaja za vladavinu prava u Crnoj Gori. "Sud je… »

Okončan štrajk u katastru: Sve filijale od sutra rade normalno

Blic 09.05.2019
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević potpisao je danas sa sindikatima Republičkog geodetskog zavoda, koji su bili u štrajku, sporazum o prekidu štrajka, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu. Jedini uslov koji su… »

Sudar kamiona i autobusa kod Ade Ciganlije

Blic 09.05.2019
U sudaru kamiona i autobusa gradskog prevoza na liniji 92, koji se dogodio oko 16.30 sati u Radničkoj ulici kod Ade Ciganlije, povređena je jedna osoba, potvrđeno je "Blicu" iz Hitne pomoći. - Žena (58) je zadobila lakše povrede u udesu i prevezena… »

Tinejdžer u kampanji: Sarkozijev pastorak ulazi u politiku i želi "Fregzit"

Blic 09.05.2019
Pastorak bivšeg predsednika Francuske Nikolasa Sarkozija, Orelijen Entoven, ulazi u politiku i zalaže se za Fregzit, odnosno izlazak Francuske iz Evrospke unije. Entoven (17) počeo je kampanju u ime Republikanske narodne unije (UPR), koju "Politiko"… »

"Rado uzimaju naš novac": Kurc predlaže kazne za članice EU zbog imigranata

Blic 09.05.2019
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je danas da članice Evropske unije koje su primile mnogo migranata i imaju velike dugove "rado uzimaju naš novac" i založio se za kažnjavanje država koje se "labavo" odnose prema ovim pitanjima. Kurc je… »

Florida: Ubuduće više nastavnika sa oružjem u školama

Blic 09.05.2019
Guverner Floride Ron de Santis potpisaoje Nacrt zakona kojim se dozvoljava da nastavnici mogu da nose oružje u školama. De Santis je nacrt potpisao u sredu, čime je odmah sproveo preporuke Komisije formirane nakon pucnjave u srednjoj školi u… »

Hitan pregled svih autobusa: Zbog serije nesreća Grad naložio vanredno testiranje vozila gradskog prevoza

Blic 09.05.2019
Sekretarijat za javni prevoz uputio je danas vanredni zahtev svim prevoznicima u sistemu javnog prevoza, kako GSP “Beograd”, tako i privatnim prevoznicima, da najkasnije do 31. maja obave vanredni tehnički pregled za sva vozila kojima se vrši prevoz… »