Politika arhiva vesti 02.11.2019

Palmer upozorio na rizik od sankcija ukoliko Srbija nabavi ruske raketne sisteme

Slobodna Evropa 02.11.2019
Specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer izrazio je zabrinutost Sjedinjenih Država zbog prisustva ruske vojne opreme u Srbiji. "Postoji doza zabrinutosti zbog raspoređivanja ruske vojne opreme na teritoriji… »

Dimitrijević (RIK): Neće se menjati zakon o izboru poslanika, skeniranje zapisnika biračkih odbora

Beta 02.11.2019
Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević rekao je danas da se Zakon o izboru narodnih poslanika neće promeniti do raspisivanja narednih izbora i da će na njima prvi put biti organizovano skeniranje zapisnika biračkih odbora… »

Palmer sledeće nedelje na sastanku sa Vučićem. Tokom posete Prištini poručio: “Srbija neće moći u EU bez normalizacije…

Nedeljnik 02.11.2019
Foto: Igor Pavićević Specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer trebalo bi da sledeće nedelje nastavi posetu regionu i to posetom Beogradu, gde će se sresti sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i… »

Vučić: Očekivao sam da će Palmer u Prištini tražiti da "smanje očekivanja"

N1 Info 02.11.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ga je iznenadilo to što je američki izaslanik Metju Palmer prilikom poseta Prištini i Skoplju govorio samo o obavezama Srbije, a ne i o obavezama Kosova. "Ono čime sam bio iznenađen to je činjenica da… »

Novosti: Vučić zakazao sednicu Predsedništva SNS-a za ponedeljak, tema odnosi u vladajućem bloku

Novi magazin 02.11.2019
Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić zakazao je za ponedeljak sednicu Predsedništva SNS-a na kojoj će se raspravljati o odnosima u vladajućem bloku, saznaju "Večernje novosti". "Novosti" su navele da u najjačoj stranci sumnjaju… »

Protest u Beogradu: Otpor zagađenju kulture i vazduha

Radio 021 02.11.2019
Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" pozvani su sa skupa u Beogradu, da 15. novembra odu u Bor i podrže građane koji se tamo bore protiv zagađenja vazduha. Na početku skupa pod sloganom "protiv zagađenja vazduha i kulture", na platou kod… »

U ponedeljak proces usvajanja malog Tadije nađenog u snegu

RTV 02.11.2019
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je danas malog Tadiju, za koga će u ponedeljak početi proces pronalaska usvojitelja. Ministar je podsetio da je puka sreća bila to što je Tadija… »

Iščupali krst, pocepali državnu zastavu: Vandali oskrnavili spomen obeležje u Lisičjem potoku

Večernje novosti 02.11.2019
Iscepana srpska državna zastava i iščupan krst sa spomen obeležja žrtvama na Lisičjem potoku u Beogradu. BEOGRAD – Nepoznati vandali oskrnavili su tokom prošle noći spomen obeležje stradalima u Drugom svetskom ratu na likalitetu Lisičji potok… »

Obijena crkva u Štrpcu

Politika 02.11.2019
ŠTRPCE - Nepoznata lica obila su vrata crkve „40 Sevastijskih mučenika” u selu Drajkovce, u Štrpcu i iz nje odnela za sada nepoznatu količinu novca u noći između 31. oktobra i 1. novembra, rekao je komandir policijske stanice u Štrpcu, Dragan… »

Tači, Veselji i Kurti poseduju srpski pasoš

Vesti online 02.11.2019
Većina albanskih političara sa Kosova i dalje ima srpsko državljanstvo, pa tako naš pasoš imaju Hašim Tači, Aljbin Kurti, Kadri Veselji, Vjosa Osmani, piše Blic. Kako navodi Blic, Vljora Čitaku nije jedina albanska političarka sa Kosova koja se… »