Odakle đuri kalašnjikov? Zločin u Surčinu pokazao da je crno tržište preplavljeno hiljadama komada ilegalnog oružja, a ručna bomba može da se nabavi i za pet evra!?

Blic 03.06.2022
Odakle đuri kalašnjikov? Zločin u Surčinu pokazao da je crno tržište preplavljeno hiljadama komada ilegalnog oružja, a…

Zločin koji je potresao javnost proteklih dana desio se u nedelju veče u Jakovu kada je Đura Nikolić (23) izvadio kalašnjikov i upucao Vuka Jolovića (30) i tako ga usmrtio. Pucnjava se desila nakon rasprave, a motiv u potpunosti nije rasvetljen. Ono što je povuklo mnogo pitanja jesta činjenica da oba mladića nisu pripadala kriminalnom miljeu, a zločin ipak podseća na brutalne mafijaške obračune u kojima se gotovo nonšalantno poteže vatreno oružje.

Vuka Jolovića je naočigled brata i dvojice prijatelja izrešetao Đura Nikolić, a potom je pobegao sa lica mesta i bio je bekstvu dva dana dok se nije sam predao policiji. Prema svedočenjima prijatelja i porodice Jolović je bio uzoran mladić koji nije imamo nikakve veze sa krimalom. Završio je Ekonomski fakultet i bio je pilot. Zvanično ni Nikolić nije imao veze sa kriminalom i po struci je kuvar. - Vuk je ubijen jer je štitio jednog dečaka koga je Đura maltretirao.

Blic »

Komentari

Beograd, najnovije vesti »